Icoon_palliatief

palliatieve zorg bij mensen met een verstandelijke beperking

De vraag naar palliatieve zorg in de verstandelijk gehandicaptenzorg groeit en daarmee de behoefte aan meer deskundigheid in deze sector. Een multidisciplinaire benadering van zorg met ruimte voor persoonlijke wensen is nodig. Amarant Academie, Prisma en IKNL hebben gezamenlijk een basisscholing palliatieve zorg ontwikkeld voor begeleiders en verzorgenden werkzaam in de verstandelijk gehandicaptenzorg.

De basisscholing bestaat uit de volgende modules:
1. Inleiding palliatieve zorg
2. Verbinding in de palliatieve zorg
3. Symptomen in de palliatieve fase
4. Zorg rond het levenseinde

De scholing wordt op verschillende manieren aangeboden:
Palliatieve zorg (basisscholing)

De Amarant Academie organiseert de basisscholing palliatieve zorg waarvoor begeleiders en verzorgenden zich kunnen inschrijven. Aan de hand van e-learning en in fysieke bijeenkomsten worden de vier modules behandeld.

Investering
-
4 uur zelfstudie per module
- 3 bijeenkomsten van 4 uur

Lespakket
Een organisatie kan ook kiezen voor de aanschaf van het lespakket Basisscholing palliatieve zorg voor mensen met een verstandelijke beperking. Met het lespakket kan de organisatie zelf aan de slag met de vertaling van de modules voor de eigen praktijk. Hiervoor kan de organisatie met eigen trainers werken.

Begin september volgt meer informatie.

Hebt u vragen over de scholing en/of bent u op zoek naar kwaliteitsverbetering palliatieve zorg in uw organisatie? Neem dan contact met Bo van Aalst, adviseur palliatieve zorg.

Nieuwsbrieven
U kunt zich abonneren op de nieuwsbrieven van IKNL via onderstaande knop.

volg ons: