Onderwijs

Wij werken als lidorganisatie van PZNL (de coöperatie Palliatieve Zorg Nederland) samen met andere partijen om opleidingen en trainingsmaterialen te ontwikkelen die aansluiten bij en toepasbaar zijn in de praktijk.

Wij geven advies over gewenste thema’s voor nieuwe opleidingen en trainingsmaterialen en brengen partijen in contact met deskundigen die daaraan een inhoudelijke bijdrage kunnen leveren. De opleidingen en materialen zijn bedoeld voor alle zorgverleners (bijv. verzorgenden, verpleegkundigen, artsen, geestelijk verzorgers, paramedische en psychosociale zorgverleners) die generalistische en/of specialistische palliatieve zorg verlenen.

Op Palliaweb vindt u een overzicht met beschikbare opleidingen en onderwijsmaterialen over palliatieve zorg.  

Wat kunt u daar vinden?

Een opleidingenoverzicht dat inzicht biedt in de beschikbaarheid van opleidingen. U treft er naast klassikale (fysieke) opleidingen en e-learnings (online trainingen) ook combinaties van die beide vormen aan (zogenaamde b-learnings). Er is aanbod voor diverse beroepsgroepen, met een diversiteit aan niveaus. Kortom, voor eenieder die in de praktijk met palliatieve zorg te maken heeft. Ook de (incompany)trainingen ‘signalering in de palliatieve fase’, ‘besluitvorming in de palliatieve fase’ en  Zorgpad Stervensfase zijn daar te vinden. 

De trainingsmaterialen die u vindt in het overzicht variëren van hele lespakketten tot lesonderdelen zoals casuïstiek, film, animatie. Ook het b-learning palliatieve zorg is te vinden op Palliaweb.