Onderwijs

Stichting PZNL werkt samen met andere partijen om opleidingen en trainingsmaterialen te ontwikkelen rondom palliatieve zorg die aansluiten bij- en toepasbaar zijn in de praktijk. Verder is en wordt bij een aantal van de richtlijnen palliatieve zorg onderwijsmateriaal gemaakt om de implementatie in de praktijk te ondersteunen.

 

Overzicht opleidingen en onderwijsmaterialen

Op Palliaweb vindt u een overzicht met beschikbare opleidingen en onderwijsmaterialen over palliatieve zorg. U vindt hier een opleidingenoverzicht dat inzicht biedt in de beschikbaarheid van opleidingen. U treft er naast klassikale (fysieke) opleidingen en e-learnings (online trainingen) ook combinaties van die beide vormen aan (zogenaamde b-learnings). Er is aanbod voor diverse beroepsgroepen, met een diversiteit aan niveaus voor eenieder die in de praktijk met palliatieve zorg te maken heeft. Ook de (incompany)trainingen ‘signalering in de palliatieve fase’, ‘besluitvorming in de palliatieve fase’ en  Zorgpad Stervensfase zijn daar te vinden. 
De trainingsmaterialen die u vindt in het overzicht variëren van hele lespakketten tot lesonderdelen zoals casuïstiek, film en animatie.