organisatie

Personeelservaring Heleen Graat - projectmanager ICT

Heleen_website2

‘Werken bij IKNL biedt mij uitdagende projecten waardoor ik mezelf voortdurend ontwikkel.’

Mijn werkzame leven is begonnen in Radboudumc. In de twintig jaar daar heb ik vele functies bekleed en was ik betrokken bij leuke projecten. Zo was ik zorgadministrateur, coördinator van de verhuizing van het Kinderziekenhuis en projectmanager bij het servicebedrijf van het ziekenhuis. Ik leerde continu en haalde ook mijn master Facility management. Het was nooit saai en na twintig jaar was de tijd rijp om mijn vertrouwde omgeving te verlaten; en zo vond ik nieuwe uitdagingen bij IKNL (toen nog IKO).

 Ik vind het belangrijk zinvol bezig te zijn en te werken aan betekenisvolle projecten met een eindresultaat. Bij IKNL lever ik vooral een bijdrage aan het gestructureerd aanpakken van projecten. Als projectleider vind ik het leuk om ‘in control’ te zijn. Ik breng samen met collega’s van betrokken afdelingen complexe ICT-vraagstukken in kaart. Ik stel een projectplan op en geef sturing aan de uitvoering van alle geplande acties.

Ik motiveer de juiste mensen op het juiste moment om hun deel van het projectplan op te leveren. Het is mooi de teamspirit te voelen als we samen iets moois hebben afgerond. Geweldig voorbeeld hiervan was het project waarin een nieuwe software-applicatie voor de Nederlandse Kankerregistratie is ontworpen, gerealiseerd en geïmplementeerd. Ik was hier de projectleider van en met een team van 17 professionals hebben wij met heel veel plezier een ambitieus project uitgevoerd.

De afdeling ICT had en heeft voldoende uitdagingen. Of het nu ging om het aan elkaar knopen van de netwerkomgevingen van acht locaties na de fusie, waardoor collega’s elkaar via één netwerk kunnen bereiken. Of bijvoorbeeld het goed weergeven van cijfers over kanker op de gelijknamige website. Stuk voor stuk zijn het belangrijke projecten. Ze verbeteren weliswaar niet altijd direct de zorg voor patiënten, maar zijn voorwaardelijk voor onze medewerkers en de zorgprofessionals om te kunnen werken.

Als coördinator projecten vind ik het erg leuk om de onderliggende samenhang van de projecten te zien en het totaalbeeld te hebben. Daarbij komt ook de uitdaging de juiste projectmanager op de juiste projecten te zetten. Bijzonder prettig aan het werken bij IKNL is de nadruk die ligt op eigen verantwoordelijkheid. Je hebt veel vrijheid je werk op jouw manier uit te voeren. Mij nodigt dat erg uit om zelf initiatieven te nemen. Hierdoor heb ik iedere dag kansen om mezelf te ontwikkelen, maar vooral ook om leuke dingen te doen. Het levert veel dynamiek op en mijn in het Radboud opgedane kennis blijft goed van pas komen.

Nieuwsbrieven
U kunt zich abonneren op de nieuwsbrieven van IKNL via onderstaande knop.

informatie
Vragen? Neem contact op met IKNL
t 088 234 60 00

volg ons: