functionaris gegevensbescherming

17-03-2017
Vind je de bescherming van persoonsgegevens belangrijk en noodzakelijk? Ben je onafhankelijk? Wil jij een bijdrage leveren aan het verbeteren van de oncologische en palliatieve zorg? Dan zijn wij op zoek naar jou!

functionaris gegevensbescherming 
32-36 uur per week
standplaats Utrecht

De functionaris gegevensbescherming

  • houdt toezicht op de naleving van vigerende wet- en regelgeving en intern beleid op het gebied van de verwerking van persoonsgegevens
  • is verantwoordelijk voor het (verder) ontwerpen en implementeren van het strategisch beleid omtrent gegevensverwerkingen
  • treedt op als aanspreekpunt voor de Autoriteit Persoonsgegevens
  • adviseert en informeert verantwoordelijke leidinggevenden en medewerkers over verwerking van persoonsgegevens
  • ·ondersteunt bij het verder formaliseren van en realiseren van een passend niveau van gegevensbescherming en het gebruik van passende technologie en methoden
  • is een deskundig aanspreekpunt voor betrokkenen m.b.t. verwerking van persoonsgegevens
  • ziet toe op het documenteren, melden en meedelen van eventueleinbreuken op de beveiliging van persoonsgegevens

 

Wij vragen

  • academisch werk- en denkniveau
  • meer dan 10 jaar ervaring en een afgeronde vakspecifieke opleiding op het gebied van verwerking van persoonsgegevens (bijvoorbeeld CIPP/E)
  • kennis van vigerende wet- en regelgeving ter zake de verwerking van persoonsgegevens, informatiebeveiliging, PIA, Governance en compliance
  • ·onafhankelijkheid, integriteit, iemand die kan omgaan met belangentegenstellingen
  • proactiviteit, overtuigingskracht, doorzettingsvermogen
  • iemand die zich binnen de organisatie goed positioneert

 

Wij bieden

  • een uitdagende functie in een professionele en dynamische organisatie
  • een jaarcontract met mogelijkheid tot verlenging
  • primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden conform de CAO Ziekenhuizen
  • een functie ingedeeld in FWG 65 met een salaris waarvan de hoogte afhankelijk is van je opleiding en ervaring (van € 3.363 tot maximaal € 5.065 bruto per maand bij een fulltime dienstverband).

 

De afdeling

Het betreft een staffunctie onder verantwoordelijkheid van de raad van bestuur.

 

Integraal kankercentrum Nederland

Integraal Kankercentrum Nederland is een onafhankelijk kennis- en kwaliteitsinstituut voor de oncologische en palliatieve zorg met de Nederlandse Kankerregistratie als belangrijkste basis. Als onafhankelijk instituut biedt IKNL actief ondersteuning bij het verbeteren van de oncologische en palliatieve zorg. Op basis van cijfers uit de landelijke Nederlandse Kankerregistratie (NKR) doen we onderzoek, faciliteren we regionale samenwerking en ondersteunen we kwaliteitsverbetering in de praktijk. Samen met zorgprofessionals bepalen we de registraties, rapportages en verbeteringen om de oncologische en palliatieve zorg in Nederland naar een nog hoger niveau te tillen. Met KWF Kankerbestrijding en NFK richt IKNL zich via www.kanker.nl ook op patiënten. Het platform combineert betrouwbare medische informatie met een sociaal netwerk. Steeds meer patiënten en naasten weten de weg naar kanker.nl te vinden.

 

Belangstelling

Je sollicitatie (brief + cv) kun je voor 1 april  2017 richten aan Maria-Damiëlle Rensen, afdeling  HR, vacatures@iknl.nl.

 

Deze vacature is zowel intern en extern opengesteld, bij gelijke geschiktheid hebben interne kandidaten voorrang.

 

De sollicitatiegesprekken vinden plaats op 11, 12, 13  en 18 april 2017 te Utrecht.

 

Voor meer informatie over de vacature kun je contact opnemen met Marilyn Maas (m.maas@iknl.nl;  06 31935135 ), bestuursadviseur/jurist  of Caroline van den Broek (c.vandenbroek@iknl.nl), bestuurssecretaris.

 

Acquisitie n.a.v. deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

volg ons: