informeren

Vanaf het moment van de diagnose is betrouwbare informatie over de ziekte, de behandelingen en de bijkomende gevolgen van belang voor mensen met kanker. IKNL ondersteunt dit onder meer met de website Kanker.nl, in samenwerking met KWF Kankerbestrijding en de Nederlandse Federatie van Kankerpatiënten.

Platform voor mensen met kanker
Kanker.nl is het platform voor patiëntenvoorlichting: het voorziet per maand circa 370.000 bezoekers van betrouwbare informatie over kanker. De informatie op kanker.nl is gebaseerd op de officiële oncologische richtlijnen. Deze website is voornamelijk bedoeld om de kwaliteit van leven van mensen met kanker te verbeteren door hen toegang te geven tot betrouwbare informatie en ervaringskennis waarmee iemand met kanker zich sterker kan voelen in het ziekteproces. IKNL publiceert patiëntgerelateerde informatie op kanker.nl, die verkregen wordt uit de Nederlandse Kankerregistratie (NKR). Tevens is de Verwijsgids Kanker (IKNL) opgenomen in de website. Tot slot levert IKNL cijfers aan over kanker en kankeronderzoek, die gepubliceerd worden op Kanker.nl.

Informatie voor ziekenhuizen
Kanker.nl stelt zijn content gratis beschikbaar aan de ziekenhuizen die informatie over kanker op hun website of patiëntenportaal willen publiceren.
Nieuwsbrieven
U kunt zich abonneren op de nieuwsbrieven van IKNL via onderstaande knop.

informatie
Vragen? Neem contact op met
Mies van Eenbergen, sr. adviseur
t 088 234 6637

volg ons: