NKR catalogus

De NKR catalogus geeft een overzicht van de variabelen in de Nederlandse Kankerregistratie (NKR). Dit betreft metadata over welke informatie er beschikbaar is in de NKR. In de catalogus kunt u de variabelen bepalen die u wilt opnemen in een gegevensaanvraag. Klik op een variabele om meer informatie over die variabele te vinden. Op dit moment bevat de catalogus de variabelen voor borstkanker, dit zal uitgebreid worden naar andere kankersoorten.

Bekijk de variabelen in de NKR catalogus

Selecteren van kankersoorten

Via het Selectiemenu kunt u de kankersoorten selecteren waarin u geïnteresseerd bent. U krijgt dan een overzicht van de variabelen die voor die kankersoorten beschikbaar zijn.

Downloaden van variabelenoverzicht

U kunt het overzicht van variabelen downloaden met de knop ‘Tabel downloaden’ rechtsboven het overzicht.

Variabelen selecteren

U kunt variabelen toevoegen aan Mijn Variabelen door op de knop met het plusteken achter de variabele op de overzichtspagina of op de detailpagina te klikken. Vervolgens kunt u het overzicht van Mijn Variabelen bekijken door bovenaan op de tab Mijn Variabelen te klikken.

Mijn Variabelen downloaden

U kunt twee verschillende versies van Mijn Variabelen downloaden met de knop ‘Tabel downloaden’ rechtsboven op de Mijn Variabelen pagina: een Excel file voor uw eigen gebruik ("Dataset voor analyse") of een Word file die u kunt gebruiken bij uw gegevensaanvraag ("Dataset voor gegevensaanvraag"). Lees meer over het aanvragen van gegevens uit de NKR

Compleetheid

De NKR catalogus bevat de variabelen die het meest (aan)gevraagd worden, maar hij is niet volledig. Mocht u geïnteresseerd zijn in bepaalde variabelen en staan die niet in de catalogus dan kunt u contact opnemen met team NKR analyse.

Vragen of feedback

Heeft u vragen of feedback over de catalogus dan kunt u ons bereiken via e-mail.