IZA Netwerktool

Het Integraal Zorgakkoord wil de samenwerking tussen ziekenhuizen binnen netwerken bevorderen. Om ziekenhuizen hierbij te ondersteunen biedt IKNL de IZA Netwerktool aan. Hierin staat, in een besloten omgeving, stuurinformatie voor deelnemende ziekenhuizen binnen een oncologisch netwerk. De tool is alleen te benaderen voor zorgprofessionals binnen een oncologisch netwerk. 

De IZA Netwerktool aanvragen

Inloggen bij de IZA Netwerktool

De IZA Netwerktool

•    een besloten webomgeving voor ziekenhuizen;
•    waarmee medisch specialisten en andere betrokkenen toegang hebben tot informatie uit de Nederlandse Kankerregistratie (NKR);
•    geeft cijfers over incidentie, behandelingen en verwijzingen. 
•    bevat informatie over de zeven tumorsoorten 
•    laat binnen een oncologienetwerk gegevens van ziekenhuizen zien (nadat oncologienetwerken hier toestemming voor hebben gegeven), buiten het oncologienetwerk niet 
•    is een tool die in ontwikkeling is, en regelmatig wordt bijgewerkt
•    nieuwste release 4 oktober 2023: meer behandelingen toegevoegd aan de eerste zeven tumorsoorten

Bent u werkzaam in een ziekenhuis bij een oncologisch netwerk en wilt u meedenken over de verdere ontwikkeling van de IZA Netwerktool? Neem contact op met Maaike van der Aa voor de mogelijkheden.

De IZA netwerktool gebruiken in 5 stappen

Uitnodigen en autoriseren

De netwerktool is ontwikkeld voor medewerkers in ziekenhuizen. De gegevens zijn vertrouwelijk, daarom bieden we deze aan na autorisatie en na toestemming van alle ziekenhuizen binnen een oncologisch netwerk.

Heeft u al toegang tot NKR Online? Dan kunt u stap 1 en 2 overslaan. 

Stap 1
U ontvangt een uitnodiging [link: plaatje naar afbeelding uitnodiging] om toegang te krijgen tot de IZA Netwerktool. U kunt deze uitnodiging ook aanvragen via nkronline@iknl.nl 

Stap 2
Vanuit de uitnodigingsmail wordt u verwezen naar een formulier. Op dat formulier staan enkele gegevens die u moet invullen, onder andere voor multifactor autorisatie. Hiervoor vult u uw mobiele telefoonnummer in. Let op: zet geen 0 voor de 6 (op het formulier geven we dit duidelijk aan). Via het formuleer accordeert u ook de voorwaarden voor het gebruik van de tool.

Stap 3
U kunt inloggen via https://iza-netwerktool.iknl.nl. Gebruik hierbij Google Chrome, Mozilla Firefox, Edge of Safari als browser. Internet Explorer wordt niet meer ondersteund, dus via deze browser kunnen er fouten in de app optreden.

Stap 4
Inloggen doet u met de inloggegevens (mailadres en wachtwoord) van uw ziekenhuis, via het Microsoft Azure platform (u maakt bijvoorbeeld gebruik van Microfsort Teams of Outlook). Tijdens het inloggen wordt een code naar uw mobiele telefoon gestuurd, die u voor extra authenticatie moet invullen.

Stap 5
U bent nu ingelogd op de IZA Netwerktool

Ervaart u hierbij problemen? Bekijk dan onze meest gestelde vragen. 

Veel gestelde vragen

Maakt mijn ziekenhuis gebruik van Microsoft Azure?

Gebruikt u Outlook, SharePoint, OneDrive voor bedrijven of Teams? Dan is de kans groot dat uw ziekenhuis is aangesloten bij Microsoft Azure. Weet u het niet zeker? Neem dan contact op met de ICT supportdesk van uw eigen ziekenhuis.

Ik weet mijn inloggegevens voor de IZA-Netwerktool niet meer

De inloggegevens zijn gelijk aan de gegevens waarmee u bij uw ziekenhuis inlogt. Bent u deze vergeten? Neem dan contact op met de servicedesk van uw ziekenhuis.

Ik ben mijn wachtwoord vergeten. Wat nu?

De inloggegevens zijn gelijk aan de gegevens waarmee u bij uw ziekenhuis inlogt. Bent u deze vergeten? Neem dan contact op met de servicedesk van uw ziekenhuis. Let op dat u hiermee ook het wachtwoord aanpast waarmee u inlogt voor Microsoftprogramma’s die u gebruikt in het ziekenhuis, zoals uw e-mail, Teams, SharePoint of bijvoorbeeld OneDrive voor Bedrijven.

Mijn wachtwoord klopt niet meer, wat nu?

U logt in met uw ziekenhuisgegevens (dus ook waarmee u inlogt bij uw Outlook, Teams, Sharepoint of OneDrive). Lukt het inloggen nog steeds niet? Misschien heeft u eerder ingelogd bij een andere tool van IKNL (bijvoorbeeld NKR Online). In dat geval kan het helpen om uw browsergeschiedenis op te schonen. Lukt dit niet of blijft u tegen problemen aanlopen? Neem dan contact op met de servicedesk van uw ziekenhuis. 

Ik krijg geen sms, hoe kan dat?

U moet een 06-nummer invoeren, maar niet de 0 invullen. Heeft u een ander mobiel nummer? Mail dan naar servicedesk@iknl.nl 

Ik krijg de foutmelding dat mijn account niet bestaat. Hoe kan dat?

U kunt alleen inloggen nadat u een uitnodiging heeft ontvangen en vanuit de uitnodiging nadere gegevens heeft ingevuld. Heeft u geen uitnodiging ontvangen? Vraag deze dan hier aan. 

Ik zie geen gegevens in de tool, hoe kan dat?

Als u goed bent ingelogd, maar u ziet geen gegevens dan kan dit te maken hebben met de autorisatie of koppeling van uw ziekenhuis met de IZA netwerktool. Neem contact op met de servicedesk van uw ziekenhuis of nkronline@iknl.nl.

Ik heb een andere inhoudelijke vraag

Mail dan naar nkronline@iknl.nl, vanuit daar proberen we u zo snel mogelijk te helpen.

Over de IZA Netwerktool

De IZA Netwerktool toont data uit de NKR waarmee u als zorgprofessional continu beschikking heeft over incidentie en analyses over de oncologische zorg in uw ziekenhuis en het netwerk waar uw ziekenhuis bij aangesloten is. 

Gegevens van ziekenhuizen worden binnen het oncologisch netwerk ontsloten. Dat betekent dat u binnen uw netwerk gegevens van alle deelnemende ziekenhuizen kunt inzien. Uw oncologisch netwerk heeft hier toestemming voor gegeven. Buiten het netwerk zijn gegevens alleen geaggregeerd zichtbaar. Uitgangspunt zijn 11 oncologische netwerken, zoals die ook worden gebruikt binnen het Zorginstituut. Dit zijn dus niet de tumorspecifieke netwerken of geografische netwerken.

De tool geeft informatie over het aantal diagnoses van alle tumorsoorten. Daarnaast is informatie over behandelingen en verwijzingen aanwezig voor zeven tumorsoorten: slokdarm-maagkanker, alvleesklierkanker, hoofd-halskanker, nierkanker en longkanker. Informatie over behandelingen en verwijzingen voor overige tumoren worden later aan de tool toegevoegd. 

De IZA-netwerktool is samengevoegd met een andere tool van IKNL, NKR cijfers. Daardoor kunt u eenvoudig terecht bij openbare cijfers uit de Nederlandse Kankerregistratie. U kunt gewoon op de manier inloggen zoals u altijd hebt gedaan voor de IZA-netwerktool of via NKR Cijfers. Dan vindt u rechtsboven aan een button met 'mijn cijfers', waar u kunt inloggen. 

Over de NKR

De gegevens uit de IZA Netwerktool zijn gebaseerd op de Nederlandse Kankerregistratie. Meer informatie over de NKR en de manier waarop u de gegevens kunt gebruiken vindt u hier.