Felice van Erning

onderzoeker postdoc

Dr. Felice van Erning werkt als onderzoeker post doc en houdt zich bezig met wetenschappelijk onderzoek op het gebied van epidemiologie en kwaliteit van zorg van patiënten met darmkanker. Ook biedt ze begeleiding aan promovendi.

Felice van Erning studeerde Gezondheidswetenschappen (bachelor) en Public Health (master) aan de Universiteit Maastricht. Sinds 2012 werkt ze bij IKNL en deed de eerste vier jaar onderzoek naar het gebruik en de effecten van adjuvante chemotherapie bij ouderen met dikkedarmkanker. In 2016 promoveerde ze hierop aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Tijdens haar promotietraject volgde ze verschillende epidemiologische cursussen. 

Zoals de uitdrukkingen ‘vlinders in je buik’ en ‘schijten van angst’ doen vermoeden, spelen de darmen een grote rol in onze gemoedstoestand.

Publicaties

Proefschrift

Aan het woord

Projecten

PLCRC-cohort: infrastructuur voor observationeel, gerandomiseerd onderzoek

Een unieke verzameling multidisciplinaire data, een biobank en gegevens over patiëntgerapporteerde uitkomsten. Dat is kort samengevat het Prospectief Landelijk CRC-cohort, een infrastructuur opgezet door de Dutch Colorectal Cancer Group (DCCG) voor het verrichten van wetenschappelijk onderzoek om de zorg voor patiënten met dunnedarm-, dikkedarm-, endeldarm- en anuskanker (gezamenlijk darmkanker) te verbeteren.

lees verder

Kankersoort

Darm

Aandachtsgebied

NKR

Onderzoeksdomeinen

Public health, kwaliteit van zorg, leven met en na kanker

Contactgegevens

E-mail

LinkedIn