Cijfers over kanker bij jongvolwassenen

De Nederlandse Kankerregistratie is de landelijke oncologische ziekteregistratie in Nederland met gegevens van alle kankerpatiĆ«nten sinds 1989. De data die hierin zijn opgeslagen, worden verzameld door speciaal hiervoor opgeleide datamanagers. Het gaat daarbij om informatie over diagnostiek (beperkt), tumorkarakteristieken en initiĆ«le behandeling.

Voor het optimaliseren van de kwaliteit van zorg voor jongvolwassenen met kanker is de beschikbaarheid van relevante data van groot belang. De huidige cijfers komen uit het rapport 'Kanker bij jongvolwassenen', waarin informatie over epidemiologie, kwaliteit van leven, organisatie van zorg en verhalen van AYA's verzameld zijn. In juni 2022 bracht IKNL in samenwerking met het AYA Zorgnetwerk dit rapport uit.

Cijfers op maat

IKNL kan op verzoek gegevens op maat leveren. Afhankelijk van uw vraagstelling en wensen verzorgt verzorgen wij de onderzoeksanalyse en -rapportage of leveren we standaardgegevens. Lees meer op de pagina gegevensaanvraag

Bekijk onze informatie over incidentie en prevalentieoverleving en sterfte, behandeling en leven met en na kanker op jongvolwassen leeftijd.