Trials blaaskanker

Klinische studies (trials) zijn van groot belang om betere behandelingen beschikbaar te maken voor mensen met kanker. Onderaan deze pagina ziet u klinische studies in Nederland waar op dit moment patiƫnten aan deelnemen.

Trialbureau

Het IKNL-trialbureau biedt professionele ondersteuning aan onderzoekers bij de opzet, uitvoering en afronding van klinische studies en werkt samen met verschillende onderzoeksgroepen, onder andere de DUOS. De REBACARE studie (REduce BlAdder CAncer REcurrence in patients treated for upper urinary tract urothelial carcinoma) is hier een goed voorbeeld van. Het trialbureau verzorgt de indieningen bij centrale METC en Raden van Bestuur van deelnemende ziekenhuizen, bouw en beheer van de database, dataverzameling en kwaliteitscontrole en -monitoring.  

Overzicht studies in Nederland

De datamanagers van het trialbureau verzorgen de dataverzameling in de ziekenhuizen voor vele andere klinische studies. Hieronder ziet u een overzicht van onderzoek naar blaaskanker in Nederland. Dit overzicht is te raadplegen op onderzoekbijkanker.nl en voor patiĆ«nten ook toegankelijk via kanker.nl/trials. Deze studie-overzichten zijn nog niet compleet. Bent u onderzoeker en heeft of start u een onderzoek? Meld uw studie alstublieft aan bij de redactie Onderzoekbijkanker. Mist u een studie van een andere onderzoeker? Mail dan naar kankeronderzoek@iknl.nl.