Lisa van Hoogstraten IKNL

Lisa van Hoogstraten

junior onderzoeker

PhD-student en junior onderzoeker Lisa van Hoogstraten doet binnen haar promotietraject onderzoek naar de kwaliteit van de blaaskankerzorg in Nederland, onder andere in de BlaZIB-studie (Blaaskanker Zorg in Beeld). Eerder studeerde ze Biomedische Wetenschappen aan de Radboud Universiteit, waar zij zich specialiseerde in de epidemiologie.

Naast de afronding van deze studie en haar promotietraject werkt Lisa als onderzoeker bij het Radboudumc op de afdeling urologie aan een klinische studie op het gebied van blaaskanker. 

Om de best mogelijke zorg aan patiënten te bieden is het evalueren van de huidige praktijk van groot belang. Observationele, real world data geeft ons hier waardevolle inzichten in.

Andere projecten

Publicaties

Zie ook 

Projecten

BlaZIB: Landelijk cohort voor blaaskankerzorg

Het doel van BlaZIB (BlaaskankerZorg In Beeld) is om inzicht te geven in de kwaliteit van zorg en deze waar mogelijk te verbeteren. Om dit doel te bereiken brengen onderzoekers de blaaskankerzorg in beeld vanaf het optreden van de eerste klachten tot en met een paar jaar na de diagnose en behandeling van blaaskanker.

lees verder

Kankersoorten

Blaaskanker

Aandachtsgebied(en)

Kwaliteit van Zorg

Contactgegevens

E-mail
LinkedIn