Lisa van Hoogstraten IKNL

Lisa van Hoogstraten

postdoc onderzoeker

Postdoc onderzoeker Lisa van Hoogstraten deed binnen haar promotietraject onderzoek naar de kwaliteit van de blaaskankerzorg in Nederland, onder andere in de BlaZIB-studie (Blaaskanker Zorg in Beeld). Ze studeerde Biomedische Wetenschappen aan de Radboud Universiteit, waar zij zich specialiseerde in de epidemiologie. Naast haar werkzaamheden bij IKNL werkt Lisa als onderzoeker bij het Radboudumc op de afdeling urologie aan een klinische studie op het gebied van blaaskanker. 

Om de best mogelijke zorg aan patiënten te bieden is het evalueren van de huidige praktijk van groot belang. Observationele, real world data geeft ons hier waardevolle inzichten in.

Andere projecten

Publicaties

Zie ook 

Projecten

BlaZIB: Landelijk cohort voor blaaskankerzorg

Het doel van BlaZIB (BlaaskankerZorg In Beeld) is om inzicht te geven in de kwaliteit van zorg en deze waar mogelijk te verbeteren. Om dit doel te bereiken brengen onderzoekers de blaaskankerzorg in beeld vanaf het optreden van de eerste klachten tot en met een paar jaar na de diagnose en behandeling van blaaskanker.

lees verder
Nieuws

Promotieonderzoek toont aanzienlijke variatie blaaskankerzorg Nederland

cover proefschrift blaaskanker Lisa van Hoogstraten

Het creëren van een solide basis voor aanbevelingen om de zorg voor patiënten met blaaskanker te verbeteren. Dat is de doelstelling van het proefschrift ‘Blaaskankerzorg in Nederland; zijn richtlijnen en praktijk met elkaar in harmonie?’ van IKNL-onderzoeker Lisa van Hoogstraten. Samen met collega’s onderzocht ze de afgelopen jaren diverse aspecten van de blaaskankerzorg in Nederland door de variatie tussen ziekenhuizen te beoordelen, onderliggende factoren te identificeren en het effect van de variatie op de klinische uitkomsten en de gezondheidsgerelateerde kwaliteit van leven van patiënten te evalueren.

lees verder

Kankersoorten

Blaaskanker

Aandachtsgebied(en)

Kwaliteit van Zorg

Contactgegevens

E-mail
LinkedIn