Trials

Klinische studies (trials) zijn van groot belang om betere behandelingen beschikbaar te maken voor mensen met kanker. Onderaan deze pagina ziet u studies waar op dit moment patiĆ«nten aan deel nemen in Nederland.

Trialbureau

Het IKNL-trialbureau biedt professionele ondersteuning aan onderzoekers bij de opzet, uitvoering en afronding van klinische studies, en werkt samen met verschillende onderzoeksgroepen, onder andere de Dutch Colorectal Cancer Group (DCCG).

De MATILDA-studie (Multicenter, randomised controlled trial comparing endoscopic Mucosal resection (EMR) And endoscopic submucosal dissecTIon (ESD) for resection of Large Distal non-pedunculated colorectal Adenomas) is een goed voorbeeld; hiervoor verzorgt IKNL-trialbureau centraal en lokaal datamanagement, trialconsulentschap, monitoring en het versturen en invoeren van kwaliteit van leven vragenlijsten.

Voor vele andere klinische studies verzorgen de IKNL-datamanagers de dataverzameling in de ziekenhuizen.

Overzicht studies in Nederland

Hieronder ziet u een overzicht van onderzoek naar darmkanker. Dit overzicht is te raadplegen op onderzoekbijkanker.nl en voor patiĆ«nten ook toegankelijk via kanker.nl/trials. Dit overzicht is nog niet compleet. Bent u onderzoeker en heeft of start u een onderzoek? Meld uw studie alstublieft aan bij de redactie Onderzoekbijkanker. Mist u een studie van een andere onderzoeker? Mail dan naar kankeronderzoek@iknl.nl.