Avinash Dinmohamed

onderzoeker postdoc

Dr. Avinash Dinmohamed werkt sinds 2015 als hoofdonderzoeker hemato-oncologie bij de afdeling Research & Development. Het onderzoek van Avinash Dinmohamed richt zich primair op kankersurveillance en de kwaliteit van de hemato-oncologische zorg. Daarnaast focust hij ook op de inzet en effectiviteit van nieuwe, dure oncolytica in de hemato-oncologische praktijk. Hij begeleidt diverse promovendi op deze thema’s. In die onderzoeken wordt primair gebruikgemaakt van data uit de Nederlandse Kankerregistratie. Avinash voert zijn onderzoek uit in nauwe samenwerking met hematologen, oncologen, pathologen, epidemiologen, statistici en de patiëntenvereniging Hematon.  

Avinash studeerde Biomedische Wetenschappen aan de VU Amsterdam en promoveerde in 2016 aan de Erasmus Universiteit Rotterdam op het gebied van epidemiologische aspecten van myelodysplastische syndromen en aanverwante myeloïde maligniteiten. Naast zijn functie bij IKNL heeft Avinash een aanstelling als onderzoeker op het gebied van kankersurveillance bij de afdeling Maatschappelijke Gezondheidszorg van het Erasmus MC en bij de afdeling Hematologie van het Amsterdam UMC op het gebied van de hemato-oncologie.  

Als je goed kijkt in de Nederlandse Kankerregistratie, kun je elke dag iets zien om de impact van kanker te reduceren.

Publicaties 

Aan het woord 

Proefschrift 

 

Projecten

R(H)ONDA: bouwen aan een snel-lerend zorgsysteem voor de hemato-oncologie

Sneller inzicht krijgen in de inzet en effectiviteit van behandelingen is van belang voor patiënten, zorgprofessionals, beleidsmakers en onderzoekers. Er is dan ook steeds meer vraag naar een manier waarmee specifieke data 'real-time' - vlak na diagnose en na start behandeling - beschikbaar zijn. Een manier om real-time data te gebruiken om besluitvorming te ondersteunen en de zorg voor patiënten te verbeteren, is het ontwikkelen van een snel-lerend zorgsysteem. R(H)ONDA (Real-time Hemato-ONcology DAshboard) heeft als doel om een snel-lerend zorgsysteem te ontwikkelen.

lees verder

Kankersoort

Hemato-oncologie

Aandachtsgebieden

Kankersurveillance, kwaliteit van zorg, dure geneesmiddelen

Contact

E-mail

Twitter

LinkedIn