Lonneke Vermeulen

klinisch informaticus

Lonneke Vermeulen ondersteunt zorgprofessionals bij het ontwikkelen, implementeren en evalueren van informatiestandaarden voor de oncologie. Door het toepassen van het principe van eenmalige registratie en meervoudig gebruik, worden zorgverleners, patiĆ«nten, onderzoekers en datamanagers beter voorzien in hun informatiebehoefte.

Lonneke volgde de bachelor Technische Bedrijfskunde en de master Operations Management and Logistics aan de Technische Universiteit Eindhoven. Hier begon haar interesse voor informatiesystemen in de zorg. In 2018 rondde ze bij IKNL haar PDEng-opleiding af tot klinisch informaticus. Als leancoach is Lonneke betrokken bij diverse verbetertrajecten binnen IKNL.

De uitdaging is om eerst eenheid van taal te bereiken in de informatiebehoeftes van zorgverleners; pas dan kunnen informatiesystemen volgen.

Commissies

Zie ook

 

Nieuws

Gegevensset MDO: de basisset voor elk multidisciplinair overleg

groep vrouwelijke zorgprofessionals in overleg aan een tafel

Binnen het programma Naar regionale oncologienetwerken wordt hard gewerkt aan standaarden voor eenmalige registratie voor meervoudig gebruik. Zoals een set generieke gegevens die je altijd nodig hebt voor een regionaal multidisciplinair overleg (mdo): dat is de Gegevensset MDO. Ziekenhuizen kunnen deze landelijke basisset in hun eigen epd inbouwen. Voor de verschillende mdo’s kunnen ze die aanvullen met de relevante tumorspecifieke informatie. De Gegevensset MDO Aanmelding en Verslag, zoals de set voluit heet, is een coproductie van IKNL met het project Data Delen Midden Nederland (DDMN) van Oncomid.

lees verder

Aandachtsgebied(en)

Informatiestandaarden, innovaties, lean, regionale oncologienetwerken

Contact

E-mail