DORP

IKNL is een van de initiatiefnemers van DORP (Dutch Oncology Research Platform). DORP is een samenwerking van en voor de bestaande partijen die zich in Nederland bezighouden met klinisch oncologisch onderzoek. Klinisch onderzoek is dé sleutel voor meer kennis over kanker en effectievere, persoonsgerichte behandeling van patiënten. Er zijn helaas nog veel knelpunten die het onderzoek frustreren. DORP is ontstaan uit de behoefte van onderzoeksgroepen en datacentra om een oplossing te vinden voor deze knelpunten.

Ondersteuning

Als onderzoeker kunt u bij DORP terecht voor hulp op het gebied van projectmanagement, monitoring en statistiek. Daarnaast zet DORP zich in om de betrokkenheid van patiënten te vergroten bij het opzetten en uitvoeren van onderzoek. Dit draagt eraan bij dat er genoeg deelnemers zijn om succesvol onderzoek te kunnen doen.
 
Door de ondersteuning hoeven problemen die bij onderzoeksgroepen spelen, niet meer door iedere groep afzonderlijk te worden opgelost. Dat scheelt energie, tijd en geld. Zo kunnen alle aangesloten onderzoeksgroepen meer en betere trials doen en kunnen nieuwe kankerbehandelingen eerder beschikbaar komen voor patiënten.

Initiatiefnemers

DORP is een initiatief van de onderzoeksgroepen Dutch Colorectal Cancer Group (DCCG),  Borstkanker Onderzoek Groep (BOOG), stichting Hemato-Oncologie voor Volwassenen Nederland (HOVON) en het datacentrum van het Antoni van Leeuwenhoek (NKI-AVL) en IKNL.

Wat DORP kan doen