VAP Oncologie

Meld nu uw project Vast Aanspreekpunt (VAP) Oncologie buiten de muren van het ziekenhuis aan voor financiering

Vanaf nu kunnen projecten waarbij in de praktijk invulling wordt gegeven aan een Vast Aanspreekpunt (VAP) Oncologie buiten de muren van het ziekenhuis zich aanmelden voor financiering van de implementatie en evaluatie. De implementatieronde is een onderdeel van het project Vast Aanspreekpunt (VAP) Oncologie buiten de muren van het ziekenhuis. Circa zes projectorganisaties krijgen de kans geboden om een VAP Oncologie (lokaal/regionaal) (verder) te implementeren en te evalueren.

 

De Stichting VIOZ en KWF zijn voornemens om hiertoe gelden beschikbaar te stellen. Ook de initiatieven en ‘Goede Voorbeelden’ die al bij de eerste inventarisatieronde informatie met het projectteam hebben gedeeld nodigen wij van harte uit om zich aan te melden voor de aanvraagronde implementatieprojecten om zo in aanmerking te komen voor financiering. 

Aanvraag indienen

Heeft u of kent u een projectvoorstel waarbij in de praktijk invulling wordt gegeven aan een VAP Oncologie buiten de muren van het ziekenhuis en voldoet dit project aan de uitgangspunten voor deelname? Dan nodigen wij u van harte uit om uiterlijk 19 april 2024 uw aanvraag in te dienen of deze aanvraag te delen met het betreffende project.

Vast aanspreekpunt voor iedere patiënt 

Patiënten met kanker vinden een vast aanspreekpunt in het ziekenhuis erg belangrijk maar ook erbuiten. Om continuïteit van zorg en ondersteuning ook buiten de muren van het ziekenhuis te organiseren is per 1 mei 2023 het 3-jarige project Vast Aanspreekpunt (VAP) Oncologie buiten de muren van het ziekenhuis gestart. Een project van de Taskforce Cancer Survivorship Care, waar IKNL deel van uitmaakt, als onderdeel van het Nationaal Actie Plan Kanker & Leven. Met dit project wil de Taskforce Cancer Survivorship Care invulling geven aan een Vast Aanspreekpunt Oncologie (VAP Oncologie) buiten de muren van het ziekenhuis voor iedere patiënt die leeft met en na kanker en die hier behoefte aan heeft. De rol van een VAP Oncologie buiten de muren van het ziekenhuis kan door verschillende professionele zorgverleners worden ingevuld bij voorkeur in nauwe samenwerking met getrainde informele zorgverleners en/of getrainde ervaringsdeskundigen. De ondersteuning door deze professionele zorgverleners in de rol van VAP Oncologie kan zowel face-to-face als via eHealth/online/blended care toepassingen worden geboden. 

Meer informatie over het project VAP Oncologie buiten de muren van het ziekenhuis

Meer informatie

Meld u hier aan voor de nieuwsbrief VAP Oncologie.
Voor vragen neem contact op met het projectteam VAP Oncologie buiten de muren van het ziekenhuis. 

Gerelateerd nieuws

Sociaaleconomische verschillen beïnvloeden overleving bij kanker

Kanker in Nederland: Sociaaleconomische verschillen deel 3 Mensen met een lager inkomen in Nederland leven gemiddeld korter en hebben minder kans om kanker te overleven dan mensen met een hoger inkomen. Ook ervaren ze een verminderde kwaliteit van leven bij of na kanker. Dit blijkt uit ons nieuwste onderzoek naar sociaaleconomische ongelijkheid in de kankerzorg. De resultaten worden vanavond gepresenteerd en toegelicht tijdens het IKNL-symposium "Gezondheidsverschillen bij kanker in Nederland: Hoe dichten we de kloof?” lees verder

Start regionale implementatieprojecten Vast Aanspreekpunt Oncologie buiten de muren van het ziekenhuis

patient en zorgverlener in gesprek Vanaf september zijn vijf regionale projecten gestart met de implementatie van een Vast Aanspreekpunt (VAP) Oncologie buiten de muren van het ziekenhuis met financiering door Stichting Vrienden Integrale Oncologische Zorg (VIOZ) en KWF Kankerbestrijding. Als penvoerder van dit project begeleidt IKNL namens de Taskforce Cancer Survivorship Care de vijf geselecteerde projecten en ondersteunt hen bij de implementatie op landelijk niveau. lees verder