pallialine nieuw jasje

Platform Pallialine voor richtlijnen palliatieve zorg binnenkort in een nieuw jasje

Pallialine, het platform voor de richtlijnen palliatieve zorg, krijgt vanaf juli een nieuw uiterlijk. De inhoud van de richtlijnensite blijft echter helemaal hetzelfde, waarbij de richtlijnen in het overzicht op alfabetische volgorde makkeljk vindbaar en te filteren zijn.

Ook blijven de richtlijnen palliatieve zorg te vinden via www.pallialine.nl. Omdat de achterkant vanaf juli 2022 wordt gehost door Palliaweb van PZNL zijn de richtlijnen vanaf dan óók via het nieuwe webadres www.palliaweb.nl/richtlijnen te vinden, dat bovenaan de pagina zal staan.

Veiliger techniek en alle informatie bij elkaar

Het besluit om de richtlijnen palliatieve zorg over te zetten en in een nieuw jasje te steken is genomen, omdat de techniek achter Pallialine verouderd was en niet op een veilige en stabiele manier voortgezet kon worden. Er is gekozen voor het hosten via Palliaweb om versnippering tegen te gaan en alle informatie over palliatieve zorg voor de gebruiker op één plek te hebben en eenvoudig te kunnen vinden en verbinden.

Vragen

Hopelijk gaat de nieuwe Pallialine-jas die de palliatieve zorg-richtlijnen krijgen ook de gebruikers goed passen. Voor eventuele vragen kunt u mailen naar richtlijnen@iknl.nl.

Gerelateerd nieuws

Taakomschrijving en praktijkvoorbeelden van Vast Aanspreekpunt Oncologie nu beschikbaar

beeldlogo VAP Een belangrijke mijlpaal van het project ‘Vast Aanspreekpunt (VAP) Oncologie buiten de muren van het ziekenhuis’ is behaald. Vanaf vandaag zijn de definitie en taakomschrijving van de rol van VAP Oncologie buiten de muren van het ziekenhuis en het rapport praktijkvoorbeelden beschikbaar.  lees verder

Inzicht in de vier dimensies van palliatieve zorg met het USD-4D

cover proefschrift Tom Lormans Palliatieve zorg richt zich op wat mensen nodig hebben wanneer zij leven met een ongeneeslijke ziekte. Dat gaat niet alleen over lichamelijke klachten, maar ook over wat mensen emotioneel, sociaal en spiritueel bezighoudt. Tom Lormans (UMC Utrecht/Zinzia Zorggroep) onderzocht hoe het Utrecht Symptoom Dagboek – 4 Dimensioneel (USD-4D) patiënten helpt om behoeften op deze vier vlakken te bespreken. Dit instrument maakt het makkelijker voor patiënten en zorgverleners om het gesprek aan te gaan over wat op dat moment het belangrijkste is. lees verder