pallialine nieuw jasje

Platform Pallialine voor richtlijnen palliatieve zorg binnenkort in een nieuw jasje

Pallialine, het platform voor de richtlijnen palliatieve zorg, krijgt vanaf juli een nieuw uiterlijk. De inhoud van de richtlijnensite blijft echter helemaal hetzelfde, waarbij de richtlijnen in het overzicht op alfabetische volgorde makkeljk vindbaar en te filteren zijn.

Ook blijven de richtlijnen palliatieve zorg te vinden via www.pallialine.nl. Omdat de achterkant vanaf juli 2022 wordt gehost door Palliaweb van PZNL zijn de richtlijnen vanaf dan óók via het nieuwe webadres www.palliaweb.nl/richtlijnen te vinden, dat bovenaan de pagina zal staan.

Veiliger techniek en alle informatie bij elkaar

Het besluit om de richtlijnen palliatieve zorg over te zetten en in een nieuw jasje te steken is genomen, omdat de techniek achter Pallialine verouderd was en niet op een veilige en stabiele manier voortgezet kon worden. Er is gekozen voor het hosten via Palliaweb om versnippering tegen te gaan en alle informatie over palliatieve zorg voor de gebruiker op één plek te hebben en eenvoudig te kunnen vinden en verbinden.

Vragen

Hopelijk gaat de nieuwe Pallialine-jas die de palliatieve zorg-richtlijnen krijgen ook de gebruikers goed passen. Voor eventuele vragen kunt u mailen naar richtlijnen@iknl.nl.

Gerelateerd nieuws

Oproep: doe mee aan de korte peiling palliatieve zorg!

peiling palliatieve zorg 2024

Bent u verzorgende, verpleegkundige of arts of werkt u als professional in het sociaal domein? Dan nodigen wij u uit om mee te doen aan een korte tweejaarlijkse peiling om inzicht te krijgen in uw ervaringen, kennis en opvattingen over twee belangrijke thema’s binnen de palliatieve zorg: markering en proactieve zorgplanning. Daarmee bedoelen we het herkennen van patiënten in de palliatieve fase en het voeren van gesprekken met patiënten en naasten over hun waarden, wensen, behoeften en behandelgrenzen. 

 

lees verder

Voorkom niet-passende zorg door vroegtijdige inzet gespecialiseerde palliatieve zorg

Arts meet bloeddruk op bij patiënt Een aanzienlijk aantal patiënten met levensbedreigende ziekten zoals kanker ontvangt potentieel niet-passende zorg in de laatste 30 dagen van het leven, zoals spoedeisende hulp-bezoeken, ziekenhuis- of IC-opnames of overlijden in het ziekenhuis. Dit blijkt uit een onderzoek van Manon Boddaert en collega’s, waarover onlangs gepubliceerd werd in het special issue ‘Palliative Care for Patients with Cancer’ van Cancers. Het verbeteren van de kwaliteit van zorg aan het einde van het leven is een prioriteit voor patiënten en hun families en voor de volksgezondheid.  De onderzoekers onderstrepen het belang van vroegtijdige inzet van gespecialiseerde palliatieve zorg in complexe sitaties als integraal onderdeel van de reguliere zorg. lees verder