ISQua-erkenning voor accreditatieprogramma OECI

IKNL is nauw betrokken bij de coΓΆrdinatie en uitvoering van het accreditatieprogramma van de Organisation of European Cancer Institutes (OECI). Recent behaalde de OECI met inzet van IKNL het certificaat van de International Society for Quality in Health Care (ISQua) voor de tweede editie van de OECI-standaarden.

Het accreditatieprogramma van de ISQua geeft hiermee aan dat de OECI-standaarden, waarmee de prestaties van kankercentra worden onderzocht, voldoet aan de hoogste internationale normen voor accreditatie-erkenning.  

Het is de missie van ISQua om wereldwijd te inspireren en voortdurende verbetering van de veiligheid en kwaliteit van de gezondheidszorg te bevorderen en te ondersteunen. ISQua beschikt over een netwerk dat zich uitstrekt over 100 landen en vijf continenten. Meer informatie over het OECI-accreditatieprogramma: www.oeci.eu/accreditatie of bij Marjet Docter (m.docter@iknl.nl)  

Gerelateerd nieuws

FHIR-oncologiespecificaties beschikbaar voor toegankelijk maken zorgdata

Vrouwelijke zorgprofessional typt achter laptop

Het versturen van nieuwe oncologische (klinische) diagnoses vanuit het ziekenhuis naar de Nederlandse Kankerregistratie (NKR) ten behoeve van wetenschappelijk onderzoek is vaak nogal een klus. Gelukkig gaan inspiratie en innovatie hand in hand bij IKNL. Want na de recente aankondiging van Performation over de πƒπšπ­πšπ πšπ­πžπ°πšπ² 𝐯𝐚𝐧 𝐏𝐞𝐫𝐟𝐨𝐫𝐦𝐚𝐭𝐒𝐨𝐧 𝐒𝐬 𝐨𝐧 π…π‡πˆπ‘, zijn we verheugd om onze eerste FHIR-oncologiespecificatie voor NKR-aanleveringen openbaar te maken. In deze specificatie staat beschreven welke gegevens en structuren van de FHIR-standaard (R4) moeten worden gebruikt voor het aanleveren van gegevens aan de Nederlandse Kankerregistratie (NKR). 

lees verder

Oproep tweede pilot proactief gegevens delen in de palliatieve fase

Handen zorgprofessional op laptop

Proactieve zorgplanning houdt in dat zorgprofessionals de persoonlijke wensen en grenzen van patiΓ«nten met hen en hun naasten bespreken, vastleggen en zo nodig herzien. De uitkomsten van die gesprekken zijn op verschillende momenten en in verschillende zorgomgevingen relevant. Echter, proactieve zorgplanning gebeurt niet bij één zorgverlener of –organisatie. Ook de gekozen technische oplossing voor het delen van gegevens over proactieve zorgplanning beperkt zich in de praktijk niet tot één softwaresysteem of zorgproces. Binnen het project ‘Proactief gegevens delen in de palliatieve fase’ gaat eind januari 2024 de tweede pilot van start ten behoeve van het delen van gegevens tussen zorgorganisaties. Zorgorganisaties die hulp kunnen gebruiken bij het digitaliseren van gegevens over palliatieve zorg of bij het digitaal delen van deze gegevens tussen zorgorganisaties, kunnen zich nu aanmelden voor deelname aan de pilot.

lees verder