Trials huidkanker

Klinische studies (trials) zijn van groot belang om betere behandelingen beschikbaar te maken voor mensen met kanker. Onderaan deze pagina ziet u studies in Nederland waar op dit moment patiënten aan deelnemen.

Trialbureau

Het IKNL-trialbureau biedt professionele ondersteuning aan onderzoekers bij de opzet, uitvoering en afronding van klinische studies, en werkt samen met verschillende onderzoeksgroepen. Een voorbeeld van een door het trialbureau ondersteunde studie is de Melfo-studie, waarbij gekeken wordt naar follow-up bij melanoom. Voor vele andere klinische studies verzorgen de IKNL-datamanagers de dataverzameling in de ziekenhuizen.

Overzicht studies in Nederland

Hieronder ziet u een overzicht van onderzoek voor melanoompatiënten in Nederland. Dit overzicht is te raadplegen op onderzoekbijkanker.nl en voor patiënten ook toegankelijk via kanker.nl/trials. Dit overzicht is nog niet compleet. Bent u onderzoeker en heeft of start u een onderzoek? Meld uw studie alstublieft aan bij de redactie Onderzoekbijkanker. Mist u een studie van een andere onderzoeker? Mail dan naar kankeronderzoek@iknl.nl.