Oncoguide

Oncoguide biedt zorgverleners digitale beslisondersteuning op basis van richtlijnen weergegeven in beslisbomen. Hiervoor is de gereviseerde richtlijn Borstkanker vertaald in heldere beslisbomen. Oncoguide is beschikbaar in een app en als website.

Door patiënt- en ziektekenmerken in te voeren op Oncoguide.nl leiden beslisbomen naar het behandeladvies uit de laatste versie van de richtlijn. Het behandeladvies uit Oncoguide kan dienen ter ondersteuning van het multidisciplinair overleg (mdo) en de gedeelde besluitvorming met de patiënt, waarin de context en voorkeuren van de patiënt worden meegewogen. Zo zijn de implicaties van de gewijzigde modules in de richtlijn Borstkanker voor het behandeladvies snel na te gaan.

De kern van Oncoguide bestaat uit digitale beslisbomen gebaseerd op de richtlijn Borstkanker en expertprotocollen vertaald in de door de NABON goedgekeurde informatiestandaard Borstkanker. Op de beslispunten in iedere beslisboom bepalen onder meer patiënt- en tumorkenmerken welke vervolgstappen mogelijk zijn om zo samen met de patiënt een afweging te maken in de behandeling.

Door de overzichtelijke weergave kunnen zorgprofessionals de richtlijn snel en eenvoudig raadplegen tijdens het multidisciplinair overleg of samen met de patiënt. Bekijk de video voor uitleg over Oncoguide. 

Oncoguide is te gebruiken als app voor tablet (verkrijgbaar in de Apple App Store en Google Play) of via www.oncoguide.nl.

Meer informatie

Voor meer informatie over Oncoguide kunt u contact opnemen met Thijs van Veghel