Cijfers over prostaatkanker

De Nederlandse Kankerregistratie (NKR) is de landelijke oncologische ziekteregistratie in Nederland met gegevens van alle kankerpatiënten sinds 1989. Het gaat daarbij om informatie over diagnostiek (beperkt), tumorkarakteristieken en initiële behandeling.

Op NKR Cijfers kunt u zelf cijfers over prostaatkanker bekijken naar lokalisatie, geslacht, leeftijd en provincie. 

Meer cijfers en informatie over de incidentie, behandeling, stadium en overleving van prostaatkanker op basis van de NKR vindt u hier:

Lees meer over incidentie, prevalentie, behandeling, overleving en sterfte van prostaatkanker. Alle cijfers en figuren mogen worden overgenomen met bronverwijzing (Nederlandse Kankerregistratie, IKNL, www.iknl.nl).

Cijfers op maat

IKNL biedt op verzoek cijfers op maat voor clinici, epidemiologen of beleidsmakers. Wilt u weten welke items voor onderzoek beschikbaar zijn? Bekijk dan de Itemset NKR prostaatkanker (pdf, 2023).

Aanvullend op de gegevens over patiënt, tumor, initiële behandeling en vitale status, is voor patiënten met prostaatkanker (diagnose gesteld in de periode 1-10-2015 tot en met 15-4-2016) een uitgebreidere set aan gegevens beschikbaar dankzij de kwaliteitsregistratie ProZIB (Prostaatkankerzorg in Beeld).