Cijfers over prostaatkanker

De Nederlandse Kankerregistratie (NKR) is de landelijke oncologische ziekteregistratie in Nederland met gegevens van alle kankerpatiënten sinds 1989. Het gaat daarbij om informatie over diagnostiek (beperkt), tumorkarakteristieken en initiële behandeling.

Kerncijfers over prostaatkanker

Informatie over de incidentie, behandeling, stadium en overleving van prostaatkanker op basis van de NKR vindt u in onze rapportage met de belangrijkste cijfers rondom prostaatkanker:

  • 'Prostaatkanker in Nederland' (webpagina), een overzicht met het voorkomen, de behandeling, overleving en vroege opsporing van prostaatkanker

Overige rapportages:

Zelf NKR-cijfers inzien, exporteren en downloaden

In onze tool NKR Cijfers kunt u zelf cijfers over prostaatkanker bekijken naar lokalisatie, geslacht, leeftijd en provincie. Alle cijfers en figuren mogen worden overgenomen met bronverwijzing (Nederlandse Kankerregistratie, IKNL, www.iknl.nl).

Cijfers op maat

IKNL biedt op verzoek cijfers op maat voor clinici, epidemiologen of beleidsmakers. Wilt u weten welke items voor onderzoek beschikbaar zijn? Bekijk dan de Itemset NKR prostaatkanker (pdf, 2023).

Aanvullend op de gegevens over patiënt, tumor, initiële behandeling en vitale status, is voor patiënten met prostaatkanker (diagnose gesteld in de periode 1-10-2015 tot en met 15-4-2016) een uitgebreidere set aan gegevens beschikbaar dankzij de kwaliteitsregistratie ProZIB (Prostaatkankerzorg in Beeld).

Lees meer over incidentie, prevalentie, behandeling, overleving en sterfte van prostaatkanker.