ouder stel bij het raam

Meld uw activiteit aan voor Wereldkankerdag 2024

Zondag 4 februari is het Wereldkankerdag. Over de hele wereld staan we stil bij de impact die kanker heeft op het leven van een patiënt en diens omgeving. Rond deze dag openen organisaties hun deuren om te laten zien wat zij voor mensen met kanker en hun naasten kunnen betekenen. Heeft u ook een activiteit voor Wereldkankerdag? Meld deze dan aan!

Nieuw gelanceerd: de Activiteitenkalender kanker.nl 

Het thema voor Wereldkankerdag 2024 is Verder leven met kanker. Ieder jaar organiseren ziekenhuizen, eerstelijns zorgverleners (in oncologiezorgnetwerken), inloophuizen en kankerpatientenorganisaties en andere organisaties activiteiten in de buurt voor patienten en naasten. Alle activiteiten zijn vanaf nu zichtbaar in de nieuwe Activiteitenagenda van Kanker.nl.  In de Activiteitenagenda staan gedurende het hele jaar allerlei activiteiten die speciaal georganiseerd worden voor kankerpatiënten en hun naasten, zoals lezingen van ziekenhuizen, activiteiten in de IPSO centra, maar ook wandelgroepen, creatieve workshops, oncologische fysiotherapie, speciale massages en diverse activiteiten van de diverse kankerpatiëntenorganisaties. De Activiteitenagenda wordt gelanceerd met de activiteiten die georganiseerd worden rondom Wereldkankerdag 2024. 

Hoe zet ik mijn activiteiten in de Activiteitenagenda?

U meldt uw uw activiteit voor Wereldkankerdag 2024 aan via dit formulier. Uw activiteit wordt dan opgenomen in de Activiteitenkalender op kanker.nl. 

Meer informatie

Voor meer informatie of andere vragen kunt u contact opnemen met het team Wereldkankerdag 2024.

Medewerkers

Miranda Velthuis

Miranda Velthuis

senior adviseur team Kanker & Leven 

lees verder

Monique Becker

Monique Becker

senior (communicatie)adviseur 

lees verder
Gerelateerd nieuws

Start regionale implementatieprojecten Vast Aanspreekpunt Oncologie buiten de muren van het ziekenhuis

patient en zorgverlener in gesprek Vanaf september zijn vijf regionale projecten gestart met de implementatie van een Vast Aanspreekpunt (VAP) Oncologie buiten de muren van het ziekenhuis met financiering door Stichting Vrienden Integrale Oncologische Zorg (VIOZ) en KWF Kankerbestrijding. Als penvoerder van dit project begeleidt IKNL namens de Taskforce Cancer Survivorship Care de vijf geselecteerde projecten en ondersteunt hen bij de implementatie op landelijk niveau. lees verder

Impact is... zicht krijgen op alle facetten van kwaliteit van leven bij kanker

Lonneke van de Poll In de rubriek 'Impact maken, hoe doe je dat eigenlijk' vertelt professor dr. Lonneke Van de Poll wat de maatschappelijke waarde is van onderzoek naar kwaliteit van leven en hoe zij samen met een team van collega’s hieraan heeft bijgedragen. lees verder