ouder stel bij het raam

Meld uw activiteit aan voor Wereldkankerdag 2024

Zondag 4 februari is het Wereldkankerdag. Over de hele wereld staan we stil bij de impact die kanker heeft op het leven van een patiënt en diens omgeving. Rond deze dag openen organisaties hun deuren om te laten zien wat zij voor mensen met kanker en hun naasten kunnen betekenen. Heeft u ook een activiteit voor Wereldkankerdag? Meld deze dan aan!

Nieuw gelanceerd: de Activiteitenkalender kanker.nl 

Het thema voor Wereldkankerdag 2024 is Verder leven met kanker. Ieder jaar organiseren ziekenhuizen, eerstelijns zorgverleners (in oncologiezorgnetwerken), inloophuizen en kankerpatientenorganisaties en andere organisaties activiteiten in de buurt voor patienten en naasten. Alle activiteiten zijn vanaf nu zichtbaar in de nieuwe Activiteitenagenda van Kanker.nl.  In de Activiteitenagenda staan gedurende het hele jaar allerlei activiteiten die speciaal georganiseerd worden voor kankerpatiënten en hun naasten, zoals lezingen van ziekenhuizen, activiteiten in de IPSO centra, maar ook wandelgroepen, creatieve workshops, oncologische fysiotherapie, speciale massages en diverse activiteiten van de diverse kankerpatiëntenorganisaties. De Activiteitenagenda wordt gelanceerd met de activiteiten die georganiseerd worden rondom Wereldkankerdag 2024. 

Hoe zet ik mijn activiteiten in de Activiteitenagenda?

U meldt uw uw activiteit voor Wereldkankerdag 2024 aan via dit formulier. Uw activiteit wordt dan opgenomen in de Activiteitenkalender op kanker.nl. 

Meer informatie

Voor meer informatie of andere vragen kunt u contact opnemen met het team Wereldkankerdag 2024.

Medewerkers

Miranda Velthuis

Miranda Velthuis

senior adviseur team Kanker & Leven 

lees verder

Monique Becker

Monique Becker

senior (communicatie)adviseur 

lees verder
Gerelateerd nieuws

Impact van urineverlies na operatie of bestraling bij prostaatkanker

urineverlies bij prostaatkanker

Eén op de drie mannen die na een operatie of bestraling voor prostaatkanker urineverlies heeft, ervaart altijd of vaak negatieve invloed van urineverlies op het gebied van seksualiteit en intimiteit en bij onderweg zijn. Daarnaast maakt het urineverlies een kwart van de mannen onzeker en een op de vijf mannen schaamt zich ervoor. Dit blijkt uit de Doneer Je Ervaring-peiling van de Prostaatkankerstichting onder 974 mannen die na een operatie of bestraling voor prostaatkanker te maken kregen met urineverlies. 

lees verder

Cruciale behoefte aan meer ondersteuning voor naasten van patiënten met kanker in de laatste levensfase

Laurien, een witte vrouw met blond haar in een staartje, glimlacht de camera in. Linksonder staat de tekst 'Proefschrift over het welzijn van naasten van kankerpatiënten in laatste levensjaar'. In het recente proefschrift van dr. Laurien Ham, getiteld ‘What about us? Experiences of relatives during end-of-life cancer care and bereavement’, wordt aandacht besteed aan de vaak onderbelichte groep rondom patiënten met kanker: de naasten. Het onderzoek, uitgevoerd door Laurien Ham voor IKNL i.s.m. Tilburg University en gisteren (25 maart) gepresenteerd tijdens haar promotie, belicht de emotionele, sociale en existentiële uitdagingen waar naasten van patiënten met ongeneeslijke kanker mee geconfronteerd worden in het laatste levensjaar van hun dierbare. lees verder