Meer patiëntenfolders in PalliArts

In de app PalliArts staan nu nog meer patiëntenfolders die rechtstreeks door (huis)artsen en andere zorgverleners naar een patiënt gemaild kunnen worden. Het gaat om de patiëntenfolders Angst, Anorexie (en gewichtsverlies), Decubitus, Delier, Dyspneu, Jeuk, Koorts, Misselijkheid en overgeven, Slaapproblemen en Vermoeidheid. 

PalliArts ondersteunt (huis)artsen en andere hulpverleners bij het verlenen van goede palliatieve zorg, afgestemd op de wensen van de patiënt en diens naasten. Via de app presenteren de participerende netwerken palliatieve zorg informatie over het zorgaanbod in de regio, inclusief regionale transmurale afspraken en actuele informatie over beschikbare bedden in de hospices en palliatieve units. Deze regionale informatie is alleen te raadplegen indien een regionaal netwerk participeert in PalliArts. 

Stichting Fibula heeft sinds kort een kaart beschikbaar op de website, waarop alle deelnemende netwerken palliatieve zorg staan weergegeven. Momenteel worden er nog meer netwerken getraind, zodat PalliArts binnenkort alle landelijke en regionale informatie op het gebied van palliatieve zorg in het hele land weergeeft. 

•    Voor vragen over PalliArts kunt u mailen naar palliaweb@pznl.nl
•    PalliArts is gratis te downloaden in Appstore en Google Playstore

Gerelateerd nieuws

Behandeling bij uitgezaaide blaaskanker vaak te zwaar

Man in ziekenhuisbed Voor mensen met uitgezaaide blaaskanker is de behandeling die in de richtlijn wordt aanbevolen, vaak niet haalbaar. 35% maakt de voorgeschreven 4 tot 6 chemokuren niet af, en bij de helft van de patienten die wel 4 tot 6 kuren ontvangt, is een aanpassing van de chemotherapie nodig. Vaak gaat het om een verlaging van de dosis omdat de bijwerkingen te zwaar zijn. Dat zijn de uitkomsten van een studie die IKNL-onderzoeker Ellis Slotman deed met data uit de Nederlandse Kankerregistratie. lees verder

Nieuw digitaal systeem geeft zorgverleners Gelderse Vallei direct inzage in behandelwensen patiënten

man achter beeldscherm

In de Gelderse Vallei hebben IKNL en regionale zorginstellingen de pilot ‘Proactief gegevens delen in de palliatieve fase’ afgerond. De resultaten zijn zo positief dat de geteste werkwijze in de hele regio stapsgewijs zal worden ingevoerd. Zo kunnen zorgverleners in de Gelderse Vallei op ieder moment afspraken van patiënten over behandelwensen en -grenzen inzien, uiteraard alleen als deze hiervoor toestemming heeft gegeven.

lees verder