Conferentie: palliatieve zorg voor mensen met verstandelijke beperking

Op 10 november 2016 wordt in het Postillion Hotel in Bunnik de conferentie 'Leven tot het einde! Palliatieve zorg voor mensen met een beperking' gehouden. Praten over het levenseinde is niet vanzelfsprekend. Zeker niet met mensen met een verstandelijke beperking. Tijdens deze conferentie staat centraal hoe je deze mensen kunt betrekken en ervoor kunt zorgen dat hun wensen en behoeften worden gehoord. Wat betekent dit voor de inrichting van de zorg? 

De conferentie is bedoeld voor bestuurders, directeuren, midden management, artsen verstandelijk gehandicapten, geestelijk verzorgers, orthopedagogen, zorgconsulenten palliatieve zorg, etc.

Agora en IKNL hebben de afgelopen tien jaar samen met een aantal betrokken organisaties zorgprofessionals binnen de verstandelijk gehandicaptenzorg gestimuleerd om beleid te maken rond het thema palliatieve zorg. Met succes! Er zijn mooie voorbeelden in de praktijk ontstaan, er zijn hulpmiddelen en scholingen ontwikkeld en daarnaast is palliatieve zorg bij een groot aantal organisaties opgenomen in de visie en het beleid van de instelling.

Samen met Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland (VGN) nodigen Agora en IKNL u van harte uit om kennis te nemen van de ontwikkelingen. Maar vooral ook om mee te denken en geïnspireerd te raken over de implementatie van palliatieve zorg binnen uw eigen organisatie!

  • De conferentie wordt donderdag 10 november 2016 gehouden van 12.15 tot 17.30 uur in het Postillion Hotel in Bunnik. De deelnamekosten bedragen € 95,00 per persoon, incl. broodjeslunch. 

Gerelateerd nieuws

Meer aandacht en zorg nodig voor palliatieve zorgverleners

proefschrift-floor-dijxhoorn In het vandaag verdedigde proefschrift ‘Care about care for healthcare professionals providing palliative care’ besteedt dr. Floor Dijxhoorn aandacht aan de emotionele impact van het verlenen van palliatieve zorg. Haar onderzoek, uitgevoerd voor IKNL in samenwerking met het Expertisecentrum Palliatieve Zorg van het Leids Universitair Medisch Centrum, toont aan dat zorgverleners in de palliatieve zorg in Nederland uitdagingen en emotionele stress ervaren bij het verlenen van deze zorg. Ze adviseert een model te gebruiken waarmee organisaties een cruciale rol kunnen spelen bij het creëren van de noodzakelijke voorwaarden voor het omgaan met de emotionele impact van het verlenen van palliatieve zorg. lees verder

Nieuwe update tool 'Kerncijfers behoefte aan palliatieve zorg'

ouder echtpaar op bed De tool Kerncijfers behoefte aan palliatieve zorg is geüpdatet. Vanaf nu zijn de cijfers tot en met 2022 te bekijken en is een extra filter zorgkantoor toegevoegd. De cijfers zijn in te zetten als stuurinformatie voor het onderbouwen en evalueren van kwaliteitsverbeteringen in de palliatieve zorg in uw eigen regio.
 
lees verder