Trials prostaatkanker

Klinische studies (trials) zijn van groot belang om betere behandelingen beschikbaar te maken voor mensen met kanker. Onderaan deze pagina ziet u studies in Nederland waar op dit moment patiĆ«nten aan deelnemen.

Trialbureau

Het IKNL-trialbureau biedt professionele ondersteuning aan onderzoekers bij de opzet, uitvoering en afronding van klinische studies, en werkt samen met verschillende onderzoeksgroepen, onder andere de DUOS.

De prostaatstudie POWER (Randomized trial for the evaluation of erectile dysfunction after whole or partial gland prostate brachytherapy) is een goed voorbeeld; hiervoor verzorgde het IKNL-trialbureau de indieningen bij centrale METC en raden van bestuur van deelnemende ziekenhuizen, bouw en beheer van de database, dataverzameling, en kwaliteitscontrole / monitoring.

In 2020 ging de ADOPT studie (Androgen Deprivation therapy for Oligo-recurrent Prostate cancer in addition to radioTherapy) van start; hiervoor verzorgde het IKNL-trialbureau de indieningen bij de Raden van Bestuur en de dataverzameling in de ziekenhuizen.

Voor vele andere klinische studies verzorgen de IKNL-datamanagers de dataverzameling in de ziekenhuizen.

Overzicht studies in Nederland

Hieronder ziet u een overzicht van onderzoek voor prostaatkankerpatiĆ«nten in Nederland. Dit overzicht is te raadplegen op onderzoekbijkanker.nl en voor patiĆ«nten ook toegankelijk via kanker.nl/trials. Dit overzicht is nog niet compleet. Bent u onderzoeker en heeft of start u een onderzoek? Meld uw studie alstublieft aan bij de redactie Onderzoekbijkanker. Mist u een studie van een andere onderzoeker? Mail dan naar kankeronderzoek@iknl.nl.