groepsfoto team Datarunners bij finish Roparun

Ruim 13.000 euro opgehaald door Roparun team Datarunners

Wat een fantastische Roparun heeft team Datarunners van IKNL/PZNL achter de rug. Bij elkaar legde het team zo'n 530 kilometer in estafette af in de dagen én nachten van 27, 28 en 29 mei. Inmiddels is bekend geworden dat zij daarmee ruim 13.000 euro opgehaald hebben. In totaal is de opbrengst van alle Roparunteams samen dit jaar zo'n 2,6 miljoen euro. Dit komt ten goede aan initiatieven in de palliatieve zorg voor mensen die helaas te horen hebben gekregen dat ze ongeneeslijk ziek zijn.

Teamspirit

De Roparun was een mooie, intense reis voor IKNL-team Datarunners, in alle opzichten. Iedereen uit het team heeft zich geweldig ingezet. Een greep uit de reacties na afloop van de deelnemers uit het team; 
-    'Wat een mooie en gave afsluiting van een waanzinnig gaaf weekend!'
-    'Onvergetelijk om dit mee te maken.'
-    'Het was een grandioze ervaring, een avontuur voor het leven.'
-    'Wat een teamwork!'

Support

Het succes van team Datarunners was niet mogelijk geweest zonder de support en de vele donaties van familie, vrienden en naasten van het team. Bij elkaar hebben zij een bedrag van zo’n 10.000 euro opgebracht, waarvoor enorm veel dank! Daarnaast is het team veel dank verschuldigd aan de ‘vrienden van het team’, de sponsoren die op allerlei manieren bijdroegen, zowel in sponsorbedragen als bijvoorbeeld in het leveren van shirts en zelfs een chauffeur voor het team. Veel dank daarvoor aan BPRA, Cooler media, Hexspoor, Goeree lighthouse, Zorgkeuzelab, Truelime, Medilingua , Orange Hill, Sidekick IT en natuurlijk PZNL en IKNL zelf. Dankzij al deze mensen en organisaties hebben we een bijdrage kunnen leveren aan het “Leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven”. Team Datarunners hoopt, dat zij bij een eventuele volgende editie weer op de 'vrienden van het team' mogen rekenen.

Gerelateerd nieuws

Voorkom niet-passende zorg door vroegtijdige inzet gespecialiseerde palliatieve zorg

Arts meet bloeddruk op bij patiënt Een aanzienlijk aantal patiënten met levensbedreigende ziekten zoals kanker ontvangt potentieel niet-passende zorg in de laatste 30 dagen van het leven, zoals spoedeisende hulp-bezoeken, ziekenhuis- of IC-opnames of overlijden in het ziekenhuis. Dit blijkt uit een onderzoek van Manon Boddaert en collega’s, waarover onlangs gepubliceerd werd in het special issue ‘Palliative Care for Patients with Cancer’ van Cancers. Het verbeteren van de kwaliteit van zorg aan het einde van het leven is een prioriteit voor patiënten en hun families en voor de volksgezondheid.  De onderzoekers onderstrepen het belang van vroegtijdige inzet van gespecialiseerde palliatieve zorg in complexe sitaties als integraal onderdeel van de reguliere zorg. lees verder

Tijdig integreren van palliatieve zorg in de oncologie; hoe gaat dat in de praktijk?

Foto met quote dokter Filip de Vos

Uit onderzoek weten we dat voor mensen met ongeneeslijke kanker en voor hun naasten tijdige inzet van palliatieve zorg heel belangrijk is. Het verhoogt de kwaliteit van leven en de kans op passende zorg. Ook kan het de symptoomlast en de last op mantelzorgers verlagen. Het onderzoeksproject Tijdige Integratie Palliatieve Zorg in de Oncologie (TIPZO) wil deze tijdige inzet van palliatieve zorg bevorderen. In dit project werkt IKNL samen met de Nederlandse Federatie van Kankerpatiëntenorganisaties (NFK), het UMC Groningen en het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC). Senior-onderzoeker palliatieve zorg bij IKNL Dr. Natasja Raijmakers en internist-oncoloog Dr. Filip de Vos zijn betrokken bij het project. We spraken hen over het belang van tijdig integreren van palliatieve zorg en over waar we nu staan in het project. 

lees verder