
Kay Schreuder
onderzoeker
Dr. ir. Kay Schreuder is onderzoeker en focust op de aandachtsgebieden huidkanker en borstkanker. Zijn huidige werkzaamheden bestaan uit het uitvoeren van onderzoek en het coördineren van de NABON Breast Cancer Audit (NBCA). Ook zet hij zich in voor het borgen van de kwaliteit van de Nederlandse Kankerregistratie door scholingen en kwaliteitscontroles. Kay is verder betrokken bij de ontwikkeling van nieuwe kwaliteitsindicatoren, voor zowel nationaal als internationaal gebruik.
Na zijn studies Technische geneeskunde en Technische bedrijfskunde begon Kay in 2014 bij IKNL als junior onderzoeker in het expertteam Borstkanker. In 2018 promoveerde hij aan de universiteit Twente met het proefschrift 'Monitoring evolving breast cancer care', waarin hij variatie van radiotherapie, genexpressieprofielen en plastische chirurgie bij patiënten met borstkanker in kaart bracht. Na zijn promotie heeft Kay Schreuder zijn expertisegebied verder uitgebreid naar huidkanker.
De Nederlandse kankerregistratie is van grote waarde om de zorg van patiënten met kanker te evalueren, maar van onschatbare waarde om daar vervolgens weer van te leren
Nevenfuncties
- Lid wetenschappelijke commissie NABON Breast Cancer Audit
- Lid tumorfocusgroep Melanoom
- Extern expert European Commission Initiative on Breast Cancer (ECIBC) van het Joint Research Center (JRC)
- Gastdocent Universiteit Twente
Publicaties
- Reyn, B., Van Eycken et al. Incidence and survival of cutaneous melanoma in Belgium and the Netherlands from 2004 to 2016: striking differences and similarities of two neighbouring countries. J Eur Acad Dermatol Venereol, 2021.
- Schreuder, K., Middelburg et al. An actualised population-based study on the use of radiotherapy in breast cancer patients in the Netherlands. Breast J, 25(5), 2019.
- Zie Researcher ID voor een overzicht.
Proefschrift
Aan het woord
- Interview: 'Toename huidkanker zorgt voor een grote uitdaging, landelijk actieplan noodzakelijk', Oncologie.nu
Kankersoorten
Aandachtsgebieden
Variatie van zorg, kwaliteit van zorg, trends, public health
Contact