Vraag tijdig offerte aan voor diensten IKNL-trialbureau & KWF-subsidie

Vraag tijdig offerte aan voor diensten IKNL-trialbureau & KWF-subsidie

In verband met de coronacrisis is de deadline voor het aanvragen van subsidie voor de financieringsronde call 2020-II bij KWF Kankerbestrijding verschoven naar 12 augustus 2020. Als u van plan bent binnenkort te starten met een klinische studie, en gebruik wilt maken van de ondersteunende diensten van het trialbureau, dan kan een trialconsulent u helpen bij het opstellen van een passende offerte. De trialconsulent kan u ook adviseren bij het invullen van de subsidieaanvraag voor wat betreft de dienstverlening van IKNL.

Bij de financieringsaanvraag is het onder andere mogelijk om subsidie aan te vragen voor centraal en lokaal datamanagement, monitoring van klinische studies, ondersteuning van het indieningsproces op centraal en lokaal niveau en voor het uitvoeren van Quality of Life. Ons trialbureau kan deze diensten voor u verzorgen, een inschatting maken van de benodigde financiering en hulp bieden bij het verwerken in de subsidieaanvraag. Als u gebruik wilt maken van de diensten van IKNL, vraag dan zodra het mogelijk is een offerte aan. 

Ondersteuning bij subsidieaanvraag 

De huidige subsidieronde van KWF Kankerbestrijding is verschoven naar 12 augustus 2020. Als u gebruik wilt maken van de diensten van IKNL laat dit dan zo snel mogelijk weten via trialbureau@iknl.nl. Het is belangrijk om bij uw verzoek dit inventarisatieformulier in te vullen inclusief een zo volledig mogelijk pakket definitieve studiedocumenten, zoals protocol, CRF’s, patiënten informatiebrief en een korte samenvatting van de studie.  
 
Mocht het voor u niet haalbaar zijn uw verzoek zo volledig mogelijk aan te bieden voor de KWF-deadline, en u wilt toch gebruik maken van onze ondersteunende diensten, dan verzoeken wij u dit zodra het mogelijk is kenbaar te maken. De trialconsulenten nemen dan contact met u op om te beoordelen of er een mogelijkheid is een afwijkende termijn van aanleveren af te spreken, zodat IKNL een offerte met passende ondersteuning kan garanderen.  

Bij verzoeken die zonder vooraankondiging of niet volledig zijn aangeleverd, kunnen wij helaas geen tijdige aanlevering van offertes garanderen. 

Gerelateerd nieuws

Sociaaleconomische verschillen beïnvloeden overleving bij kanker

Kanker in Nederland: Sociaaleconomische verschillen deel 3 Mensen met een lager inkomen in Nederland leven gemiddeld korter en hebben minder kans om kanker te overleven dan mensen met een hoger inkomen. Ook ervaren ze een verminderde kwaliteit van leven bij of na kanker. Dit blijkt uit ons nieuwste onderzoek naar sociaaleconomische ongelijkheid in de kankerzorg. De resultaten worden vanavond gepresenteerd en toegelicht tijdens het IKNL-symposium "Gezondheidsverschillen bij kanker in Nederland: Hoe dichten we de kloof?” lees verder

Overleving mensen met kanker in Nederland verder gestegen

nieuwe behandelmethodes De overlevingskansen van patiënten met kanker zijn in 20 jaar bemoedigend gestegen. Dat blijkt uit de nieuwste cijfers van de Nederlandse Kankerregistratie (NKR) voor 2020-2022, die IKNL heeft gepubliceerd. We zien bij verschillende soorten kanker aanzienlijke verbeteringen in de driejaarsoverleving. Dit komt door nieuwe behandelmethodes met onder meer innovatieve geneesmiddelen, en door betere diagnostiek. De vijfjaarsoverleving voor de periode 2018-2022 is ten opzichte van 2013-2017 gestegen met 2 procentpunt naar 68%. Van alle patiënten bij wie in de periode 2018-2022 kanker is vastgesteld zal ruim twee derde (68%) de eerste 5 jaar na de ziekte overleven. lees verder