Subsidie KWF voor datamanagement klinische studies

IKNL ondersteunt en verzorgt centraal en lokaal datamanagement voor klinische studies, centraal en lokaal trialconsulentschap en ook monitoring. Om deze activiteiten financieel te borgen, biedt het IKNL-trialbureau ook ondersteuning aan bij het aanvragen van subsidies bij KWF Kankerbestrijding. Deze ondersteuning geldt voor alle studies waarvoor IKNL diensten verleent. Aanvragen moeten voor 4 april 2016 zijn ingediend bij KWF.

De trialconsulenten van het trialbureau begeleiden de aanvraag en dragen zorg voor inhoudelijk advies op protocol, CRF, haalbaarheid, patiëntinformatie en uiteraard een passende offerte voor het aanvragen van de juiste subsidievergoedingen. Artsen en onderzoekers die ondersteuning willen bij de onderbouwing van hun aanvraag voor de indieningsronde van 4 april, dienen dit zo snel mogelijk, maar in ieder geval vóór 14 maart, te laten weten via trialbureau@iknl.nl.

Het is belangrijk te zorgen voor een zo volledig mogelijk pakket aan finale studiedocumenten, zoals CRF’s, protocol, patiënteninformatie en lekensamenvatting? Bij onvolledige aanvragen of aanvragen die ingeleverd zijn na 14 maart, kan het trialbureau tijdige indiening (voor 4 april) helaas niet garanderen.

Gerelateerd nieuws

Herziene richtlijn Slaapproblemen in de laatste levensfase gepubliceerd

Senior vrouw in bed wakker

De herziene richtlijn Slaapproblemen in de laatste levensfase is gepubliceerd. Deze is tot stand gekomen op basis van input van zorgprofessionals en patiënten en naasten. Hierdoor sluit de richtlijn aan op knelpunten in de praktijk. De richtlijn is gebaseerd op de meest recente wetenschappelijke inzichten uit onderzoek en ontwikkeld volgens de wetenschappelijk methodologie. De richtlijn is bestemd voor alle zorgverleners die betrokken zijn bij de zorg voor mensen met slaapproblemen en met een levensverwachting die korter is dan drie maanden. IKNL is als procesbegeleider betrokken bij de richtlijnen palliatieve zorg, zo ook bij deze richtlijn. 

lees verder

Project Alertness; naar snellere en betere revisie van (oncologische) richtlijnen

Laptop vrouw maakt notitie

Richtlijnen zijn van cruciaal belang bij het aanreiken van evidence-based aanbevelingen voor artsen en multidisciplinaire teams om weloverwogen beslissingen te kunnen nemen met betrekking tot diagnostiek en behandeling. Onderzoek heeft aangetoond, dat de implementatie van richtlijnen ongewenste variabiliteit vermindert en de uitkomst van de zorg verbetert. Het monitoren van de naleving van richtlijnen is echter een uitdaging. In een recent gepubliceerde studie wordt een methodiek beschreven voor het doorlopend evalueren van richtlijngebruik in de klinische praktijk. Er is een prototype dashboard ontwikkeld om deze methodiek te implementeren. Via dit dashboard kan een signaal (ALERT) worden gegenereerd wanneer nieuwe ontwikkelingen mogelijk om een update van de richtlijn vragen. 

lees verder