Neuro-oncologische richtlijnen Gliomen en Intracranieel meningeoom online beschikbaar

De richtlijnen Gliomen en Intracranieel meningeoom zijn geautoriseerd door de betrokken verenigingen en gepubliceerd op Oncoline.

Ontwikkelingen
Op dit moment werken de richtlijnwerkgroepen Gliomen en Intracranieel meningeoom aan de implementatie- en evaluatie van de richtlijnen en aan verschillende publicaties, waaronder een samenvattingskaartje. In het najaar staan deze twee neuro-oncologische richtlijnen samen met de binnenkort te publiceren richtlijn Wervelmetastasen centraal tijdens zes regionale thema-avonden georganiseerd door IKNL. De voorzitters van de richtlijnwerkgroepen geven een presentaties over de richtlijnen en de implementatie ervan. Ook behandelen zij casussen. Informatie over de zes regionale thema-avonden vindt u binnenkort in onze agenda.

categorie: Hersentumoren
Gerelateerd

Covid-19 en zeldzame kanker

Door de coronacrisis zijn afgelopen voorjaar minder diagnoses kanker gesteld. Al met al zijn er inmiddels minstens vijf duizend diagnoses nog niet gesteld. Dit kan veel verschil maken voor patiƫnten, zo kan door vertraging in de diagnostiek de kanker in een later stadium worden gevonden, waardoor de behandelmogelijkheden en kans op curatie mogelijk afnemen. Hoe zit het met de aantallen diagnoses voor zeldzame vormen van kanker

lees verder

Dutch Brain Tumour Registry met behulp van de Nederlandse Kankerregistratie

Er zijn steeds meer gegevens over hersentumoren en de behandeling hiervan beschikbaar dankzij de Dutch Brain Tumour Registry (DBTR), een samenwerking tussen de Landelijke Werkgroep Neuro-oncologie (LWNO) en IKNL. De DBTR is opgezet om de zorg voor patiĆ«nten met een neuro-oncologische aandoening inzichtelijker te maken en op die manier bij te dragen aan optimale zorg. 

lees verder