Thijs Merkx

Thijs Merkx

voorzitter raad van bestuur

Prof. dr. Thijs Merkx is voorzitter raad van bestuur IKNL sinds december 2019 en hoogleraar ‘trends en patronen in oncologie en zorg' bij het Radboudumc. Binnen het Radboudumc was hij ook voorzitter van het crisisbeleidsteam, voorzitter van de UMC Raad en opleidingsdirecteur voor het postacademisch onderwijs binnen de medische faculteit. Van 2013 tot 2019 was hij voorzitter van de Nederlandse Werkgroep Hoofd-Hals Tumoren (NWHHT).

We moeten er de komende jaren nog beter in worden om samen met onze partners de impact van kanker te reduceren.

Nevenfuncties 

  • External examiner van de Dental School van de Muhimbili University of Health and Allied Sciences (Dar es Salaam, Tanzania) (2008-heden).

  • Lid Opleidingscommissie International Association Oral & Maxillofacial Surgery

Publicaties 

Oratie

Aan het woord

Nieuws

IKNL levert maatschappij 580 miljoen op voor verbeteren kankerzorg

straatbeeld

Integraal Kankercentrum Nederland (IKNL) beoogt de impact van kanker te reduceren door middel van het delen en duiden van data van de Nederlandse Kankerregistratie (NKR) en andere bronnen. Maar hoe groot is die impact precies? PwC Strategy& werd gevraagd om de maatschappelijke impact voor de samenleving te kwalificeren, kwantificeren en te vertalen naar financiĆ«le waarde. Deze maatschappelijke businesscase maakt duidelijk dat IKNL samen met haar partners een grote maatschappelijke impact realiseert met bijbehorende financiĆ«le waarde van ten minste €580 miljoen per jaar. Dat betekent dat iedere euro subsidie die IKNL ontvangt zich ruim 12 keer terugvertaalt in maatschappelijke impact.

lees verder

Aandachtsgebied(en)

Nederlandse KankerregistratieStuurinformatie uitgestelde oncologische zorg

Onderzoeksdomein

Kwaliteit van zorg, Leven met en na kanker

Contactgegevens

E-mail
LinkedIn