Cijfers Primaire Tumor Onbekend

De Nederlandse Kankerregistratie (NKR) is de landelijke oncologische ziekteregistratie in Nederland met gegevens van alle kankerpatiĆ«nten sinds 1989. De data die hierin zijn opgeslagen, worden verzameld door speciaal hiervoor opgeleide datamanagers. Het gaat daarbij om informatie over diagnostiek (beperkt), tumorkarakteristieken en initiĆ«le behandeling. Voor het optimaliseren van de kwaliteit van zorg voor PTO is de beschikbaarheid van relevante data van groot belang.

In de NKR wordt PTO geregistreerd met de code C80 volgens de International Classification of Diseases for Oncology (ICD-O-3). Er is geen specifieke itemset voor de diagnose PTO.

Cijfers op maat  

IKNL maakt regelmatig overzichten op basis van de gegevens in de Nederlandse Kankerregistratie en publiceert over onderwerpen als incidentie, overleving en prevalentie. Deze overzichten en artikelen worden gepubliceerd in de vakbladen en op NKR cijfers. Op deze website kunt u zelf cijfers samenstellen over incidentie, prevalentie, sterfte en overleving naar lokalisatie, geslacht, leeftijd en stadium. Ook biedt IKNL op verzoek cijfers op maat

Bekijk de cijfers over incidentie, prevalentie, behandeling, overleving en sterfte.