Otto Visser

manager registratie

Otto Visser is samen met Karin Hummel verantwoordelijk voor het reilen en zeilen van de afdeling Registratie. De afdeling verzorgt het datamanagement van de Nederlandse Kankerregistratie (NKR) en het trialbureau. De afdeling beschikt over een waardevolle mix van betrokken medewerkers met diverse talenten waarmee we mooie en waardevolle resultaten bereiken.

Waar Karin zich richt op het welbevinden van de medewerkers en in algemene zin op het trialbureau, houdt Otto zich vooral bezig met de inhoudelijke aspecten van de kankerregistratie, waaronder planning, afstemming met onderzoekers over itemsets, automatisering, vraagbaak bij complexe codeerproblemen en (samen met de juristen) juridische aspecten van de registratie. Daarnaast is Otto gedeeld voorzitter van de stuurgroep van het Europese Netwerk van Kankerregistraties (ENCR). Dit netwerk richt zich met ondersteuning van het Joint Research Center van de Europese Commissie op het verbeteren van het gebruik, de kwaliteit en vergelijkbaarheid van gegevens van Europese kankerregistraties.

Om kankerpatiƫnten perspectief te kunnen bieden op de optimale behandeling moeten we ook op Europees niveau beschikken over betrouwbare registratiegegevens.

Commissies

Aandachtsgebied

Registratie

Contactgegevens

E-mail