Janneke Verloop

senior adviseur borstkanker

Dr. Janneke Verloop vormt samen met Sabine Siesling en Jaap Feijer het kernteam van het IKNL-team Borstkanker. Als secretaris van de NABON is zij goed geïnformeerd over wat er speelt binnen de borstkankerzorg in Nederland en probeert ze partijen en initiatieven met elkaar te verbinden.

Sinds haar studie Voeding van de Mens aan de Universiteit Wageningen (afgestudeerd in 1993) is Janneke werkzaam in het oncologische veld. Bij het Julius Centrum stond ze aan de wieg van de EPIC-studie (internationale studie naar voeding en kanker). Daarna werkte ze ruim 15 jaar bij het AvL/NKI, met de nadruk op epidemiologisch onderzoek naar de preventie van kanker. In 2013 promoveerde ze bij de VU op onderzoek naar de lange termijn gezondheidseffecten (gynaecologische tumoren en voorstadia) bij DES-dochters. SInds 2009 werkt ze voor IKNL, sinds 2015 als secretaris van het team Borstkanker.

Een plus een is meer dan twee. Wanneer partijen binnen de borstkankerzorg écht met elkaar gaan samenwerken en minder politiek bedrijven valt er nog zoveel meer te winnen!

Nevenfuncties en commissies

Zie ook

 

Projecten

Primary Secondary Cancer Care Registry

Door patiënten in de eerste lijn gedurende een langere termijn te monitoren, kunnen gegevens over de late effecten van kanker en behandelingen worden opgespoord. Dankzij een koppeling tussen de Nederlandse Kankerregistratie en de NIVEL Zorgregistraties Eerstelijn zal meer inzicht ontstaan in het volledige zorgpad van mensen met kanker. De gedeeltelijke samenvoeging van deze registraties heeft de naam ‘Primary-Secondary Cancer Care Registry’ (PSCCR). Momenteel bevat de PSCCR alleen gegevens over borstkanker, maar in de toekomst kan dit uitgebreid worden naar andere soorten kanker.

lees verder

Kankersoorten

Borstkanker 

Aandachtsgebieden

Mini-PROMS, standaardisatie verslaglegging

Contactgegevens

E-mail