Congres Kanker & Leven

datum: vrijdag 10 september 2021

tijd: 10.00 - 16.30 uur

locatie: online

Het congres Kanker & Leven vindt in 2021 plaats op 10 september. Tijdens dit jaarlijks terugkerende congres over de gevolgen van kanker denken steeds meer psychosociale en (para)medische zorgprofessionals, beleidsmakers, onderzoekers en patiëntvertegenwoordigers mee over een goede kwaliteit van leven tijdens en na de behandeling van kanker. Zie ook het nieuwsbericht over het congres. 

Doelgroep

Het congres is multidisciplinair, alle zorgprofessionals zijn welkom. Van verpleegkundig(en) (specialisten), medisch specialisten (oncologen, radiotherapeuten e.a.), huisartsen, psychologische zorgverleners (psychologen, maatschappelijk werkers e.a.) paramedici, (fysiotherapeuten, diëtisten e.a.) bedrijfs- en revalidatieartsen en arbeids geneeskundigen. Ook onderzoekers, beleidsmakers, vertegenwoordigers van patiëntenorganisaties zijn van harte uitgenodigd om deel te nemen aan dit congres. 

Programma

Tijdens de behandeling van kanker krijgen mensen met veel uiteenlopende zaken te maken die verder reiken dan alleen de focus op overleven. Zo krijgen jaarlijks ongeveer 45.000 mensen die werken de diagnose kanker. Sommige van hen willen en kunnen aan het werk blijven. Een deel van hen stopt, of pakt later de draad weer op. Hoe zorgen we ervoor dat zoveel mogelijk mensen kunnen blijven werken, dan wel goed en duurzaam terug kunnen keren naar werk? En hoe maken we dit onderwerp vanaf diagnose bespreekbaar?

Daarover en over de stand van zaken rond de andere actiepunten uit het Nationaal Actieplan Kanker & Leven gaat het online congres Kanker & Leven van de Taskforce Cancer Survivorship Care op 10 september 2021. Wij nodigen u van harte uit om aan dit congres deel te nemen. Inschrijving geeft u toegang tot de livestream en de interactieve online werksessies. Meldt u nu aan en profiteer van de vroegboekkorting tot en met 1 juli 2021.

Zie ook de website van Taskforce Cancer Survivorship

Inschrijven

U kunt zich via het inschrijfformulier inschrijven.