Webinar Congres Kanker & Leven

datum: 11 september 2020

tijd: 10.00 - 12.30 uur

locatie: online (webinar)

Vanwege de COVID-19 uitbraak is het congres Kanker & Leven van 17 april a.s. verplaatst naar 11 september 2020 (10.00 – 12.30 uur). Het is een online congres (webinar) geworden. U bent van harte welkom om hieraan deel te nemen. Wanneer u zich al heeft ingeschreven, uw inschrijving blijft geldig. Als u op deze nieuwe datum niet het congres bij kunt wonen, heeft u recht op volledige restitutie van uw congresinschrijving. U kunt uw inschrijving tot uiterlijk 15 juli 2020 annuleren. Inschrijving geeft u toegang tot het online congres en de werksessies die u na afloop on demand online kunt volgen. De werksessies blijven 3 maanden beschikbaar. Voor meer informatie zie de website van de Taskforce Cancer Survivorship Care

Wij hopen u op 11 september 2020 te mogen begroeten op het online congres Kanker & Leven.

In de behandelfase van kanker ligt de focus vaak op overleven, terwijl de ziekte invloed heeft op het leven in al zijn aspecten. Vanaf het eerste moment moet hier oog voor zijn. Want wat doet ertoe in het leven van deze persoon met kanker? En wat betekenen de eventuele bijwerkingen van de behandelingen voor deze persoon? Informatie hierover, het meewegen hiervan in de behandelkeuze en verwijzen naar zorg voor deze klachten is nodig.

Tijdens dit jaarlijkse terugkerend congres over de gevolgen van kanker denken steeds meer (para)medisch professionals en patiëntvertegenwoordigers hierover mee. Op dit congres wordt aandacht besteed aan een goede kwaliteit van leven tijdens en na de behandeling van kanker.

Doelgroep

Het congres is multidisciplinair, alle zorgprofessionals zijn welkom!
Van verpleegkundigen, psychologen, huisartsen, bedrijfsartsen, diëtisten, onderzoekers, en oncologen tot fysiotherapeuten, radiotherapeuten en arbeidsgeneeskundigen. Ook beleidsmakers en vertegenwoordigers van patiëntenorganisaties zijn nadrukkelijk uitgenodigd om deel te nemen aan dit congres. 

Programma en inschrijving

Het programma staat op de website www.taskforcecancersurvivorshipcare.nl

Kosten: 97 euro

Accreditatie: 
V&VN (5 punten)
ABAN (5 punten)
KNGF (5 punten, vrije deel)
VSR (5 punten)

Dagvoorzitter: Inge Diepman

De inschrijving is geopend via www.taskforcecancersurvivorshipcare.nl

Primeur en jubileum

Deze eerste editie van het jaarlijkse congres Kanker & Leven is een nieuwe start en een jubileum tegelijk. Het is het vervolg op het Kankeroverleverschapsymposium dat vier mooie edities heeft gehad.

Samenwerking

Het congres Kanker & Leven wordt georganiseerd door de Taskforce Cancer Survivorship in samenwerking met Integraal Kankercentrum Nederland (IKNL) en de Nederlandse Federatie van Kankerpatiëntenorganisaties (NFK).