Harm Buisman

clinical data scientist

Harm Buisman richt zich in zijn werk als clinical data scientist op het extraheren van waardevolle inzichten uit de data van de Nederlandse Kankerregistratie (NKR). Dit doet hij voornamelijk vanuit de rol van productmanager van het Cancer surveillance programma. Hij is verantwoordelijk voor analyses rondom kankerclusters en COVID-19. Verder houdt Harm zich bezig met de analyse van oncologische netwerken, datavisualisatie en patroondetectie.

Harm heeft een masterdiploma in zowel biomedische technologie (Technische Universiteit Eindhoven) als filosofie (Universiteit van Tilburg). Bij Philips Healthcare deed hij onderzoek naar zorg op afstand, bij de Universiteit van Tilburg naar spraakanalyse met computers en bij Quintiq ontwikkelde hij forecasting- en analytics-algorimes. 

Met algoritmes speuren in data over kanker levert verassende patronen voor nieuwe onderzoeksrichtingen. Dat is de basis van het cancer surveillance programma.

Zie ook

Projecten

De impact van de COVID-19 uitbraak op de diagnostiek en behandeling van kankerpatiënten

Welke impact heeft de COVID-19 uitbraak de zorg voor mensen met symptomen van kanker en de zorg voor mensen met kanker. Welke factoren spelen hierbij een rol en welke lessen kunnen we leren voor de toekomst? Sinds de COVID-19 uitbraak daalde het aantal diagnoses kanker enorm. Door verminderde capaciteit en beperkende maatregelen is de toegankelijkheid, logistiek en inhoud van de zorg aangepast. Het project Covid Cancer Care NL betreft een analyse van de effecten op het hele zorgpad voor kanker om te komen tot concrete aanbevelingen bij het (re)organiseren van zorg. 

lees verder

Aandachtsgebieden

cancer surveillance, kankerclusters, COVID-19, oncologische netwerken, data science 

Contactgegevens

E-mail
LinkedIn