Thijs Merkx nieuwe bestuurder IKNL

Prof. dr. Thijs Merkx wordt de nieuwe voorzitter van de raad van bestuur van Integraal Kankercentrum Nederland (IKNL). Merkx is hoogleraar mond-, kaak-, en aangezichtsoncologie bij het Radboudumc. Hij was eerder zes jaar voorzitter van de Nederlandse Werkgroep Hoofd-Hals Tumoren (NWHHT) waar de gespecialiseerde centra voor hoofd-hals oncologie in vertegenwoordigd zijn en die als doel heeft om de kwaliteit van de hoofd-hals oncologische zorg te bevorderen. Binnen het Radboudumc heeft hij gedurende meerdere jaren vanuit verschillende functies een grote bijdrage geleverd aan het kwaliteits- en veiligheidsbeleid.

16-9-2019 | PERSBERICHT

IKNL monitort het voorkomen en de behandeling van kanker in Nederland en richt zich op continue verbetering van preventie, curatieve en palliatieve zorg. De Nederlandse Kankerregistratie (NKR) is hierbij de spil. IKNL registreert hierin gegevens van patiƫnten met kanker in Nederland, analyseert ze en verricht er onderzoek mee. De resultaten daaruit deelt het met medisch professionals, zorginstellingen, regionale netwerken en beleidsmakers. Zo ontstaan inzichten waarmee de zorg voor mensen met kanker steeds beter wordt.

Merkx is vanaf december voor 36 uur per week beschikbaar voor IKNL en blijft als hoogleraar aan het Radboudumc verbonden.

Merkx: “Het is een eer om deze positie te mogen bekleden. Ik kijk ernaar uit om met alle stakeholders de oncologische zorg in Nederland op het gebied van zorg, onderwijs en onderzoek verder te verbeteren.”

Naast Merkx zal prof. dr. Valery Lemmens, thans hoofd onderzoek bij IKNL, aantreden als bestuurder. Prof. dr. Peter Huijgens neemt afscheid als bestuurder van IKNL na zes jaar aan het roer van de organisatie te hebben gestaan. Hij zal de komende tijd nog als adviseur betrokken blijven.