Aantal gebruikers van app PalliArts groeit explosief

Het aantal gebruikers van PalliArts, de app met landelijke en regionale informatie over palliatieve zorg, groeit explosief. Sinds de lancering begin maart 2016 hebben meer dan 12.000 zorgprofessionals de software gedownload en geïnstalleerd op hun smart phone of tablet. Ook het aantal netwerken dat actief regionale informatie over de palliatieve zorg toevoegt aan de app neemt nog steeds toe. 

PalliArts biedt informatie over richtlijnen, medicatie, checklists, organisaties en de bereikbaarheid van consultatieteams. Ook wordt er door een aantal regionale netwerken een actueel overzicht bijgehouden van beschikbare bedden in hospices. Op dit moment is er actuele informatie beschikbaar over de palliatieve zorg in 12 netwerken verspreid over heel Nederland. De komende maand voegen nog eens 11 netwerken hun regionale informatie toe en stapsgewijs volgen ook andere netwerken. 

Meer informatie en downloaden 
PalliArts is een initiatief van IKNL. Download PalliArts in de AppStore (vereist iOS 8.0 of nieuwer) of Google PlayStore. De app is gratis. Stuur eventuele feedback over PalliArts naar palliaweb@pznl.nl

 

Gerelateerd nieuws

Meer aandacht en zorg nodig voor palliatieve zorgverleners

proefschrift-floor-dijxhoorn In het vandaag verdedigde proefschrift ‘Care about care for healthcare professionals providing palliative care’ besteedt dr. Floor Dijxhoorn aandacht aan de emotionele impact van het verlenen van palliatieve zorg. Haar onderzoek, uitgevoerd voor IKNL in samenwerking met het Expertisecentrum Palliatieve Zorg van het Leids Universitair Medisch Centrum, toont aan dat zorgverleners in de palliatieve zorg in Nederland uitdagingen en emotionele stress ervaren bij het verlenen van deze zorg. Ze adviseert een model te gebruiken waarmee organisaties een cruciale rol kunnen spelen bij het creëren van de noodzakelijke voorwaarden voor het omgaan met de emotionele impact van het verlenen van palliatieve zorg. lees verder

Nieuwe update tool 'Kerncijfers behoefte aan palliatieve zorg'

ouder echtpaar op bed De tool Kerncijfers behoefte aan palliatieve zorg is geüpdatet. Vanaf nu zijn de cijfers tot en met 2022 te bekijken en is een extra filter zorgkantoor toegevoegd. De cijfers zijn in te zetten als stuurinformatie voor het onderbouwen en evalueren van kwaliteitsverbeteringen in de palliatieve zorg in uw eigen regio.
 
lees verder