Overzicht trials van Onderzoekbijkanker.nl nu ook op NVMO-website

Vanaf deze week toont de NVMO op haar website het overzicht van trials van Onderzoekbijkanker.nl. IKNL biedt beroepsorganisaties, onderzoeksgroepen en patiëntenorganisaties de mogelijkheid om gebruik te maken van dit overzicht in een iFrame (venster). NVMO-leden kunnen nu op de NVMO-website op eenvoudige wijze het overzicht van 260 klinische en observationele trials in Nederland raadplegen en doorzoeken.    

Op Onderzoekbijkanker.nl is een overzicht te vinden van interventiestudies, studies naar kwaliteit van leven en observationele studies. Dit overzicht van trials is ook te vinden op Kanker.nl/trials voor patiënten. IKNL onderhoudt deze trialdatabase. De vindbaarheid van informatie over lopende studies draagt bij aan een snellere inclusie.

De NVMO vindt het mooi om op deze manier bij te dragen aan de vindbaarheid en daarmee toegankelijkheid van klinische trials voor patiënten.

Samenwerking

IKNL en DORP werken samen met onderzoekers en onderzoeksgroepen om het trialoverzicht completer te krijgen en de informatie beschikbaar te stellen voor derden. Het is van belang dat nieuwe studies worden aangemeld door onderzoekers en onderzoekgroepen bij de redactie van Onderzoekbijkanker.nl.

IKNL stelt het iFrame gratis beschikbaar aan beroepsorganisaties, onderzoeksgroepen en patiëntenorganisaties. Hierdoor is het zelf bijhouden van trials op de eigen website niet meer noodzakelijk en is de informatie altijd up-to-date.  

Meer informatie

Hebt u interesse om ook het studieoverzicht van Onderzoekbijkanker.nl te tonen op uw eigen website?

Neem contact op met K. Hoeijmakers – projectleider Onderzoekbijkanker.nl –via kankeronderzoek@iknl.nl.

Uw eigen trial aanmelden

Bent u (arts-)onderzoeker en wilt u een trial aanmelden voor het overzicht? Mail dan naar kankeronderzoek@iknl.nl of vul het aanmeldformulier in.