campagnebeeld wereldkankerdag 2022 met vrouw met kort wit haar en bril rechts in beeld

Voorbereidingen voor Wereldkankerdag 2022

De voorbereidingen voor Wereldkankerdag 4 februari 2022 zijn alweer in volle gang. Veel ziekenhuizen, regionale oncologienetwerken, oncologienetwerken voor paramedische zorg, inloophuizen en andere partijen organiseren rondom 4 februari een activiteit of lezing voor patiënten en naasten. Het doel van wereldkankerdag is het genereren van aandacht voor de impact van kanker en voor het brede aanbod aan zorg en ondersteuning voor (ex-)patiënten, naasten en nabestaanden. Organiseert uw organisatie een activiteit rondom wereldkankerdag? Laat het weten. 

De slogan van de campagne 2022 is: Kanker raakt iedereen. Jou dus ook.

Doet u mee?

Ondersteunt uw organisatie de campagne? Laat dit dan uiterlijk 31 december weten aan Lily Nieuwenhuizen, projectleider Wereldkankerdagvia lily@wereldkankerdag.nl. Uw logo wordt dan op de campagnewebsite vermeld, inclusief link naar uw website.

Geef uiterlijk 7 januari door of uw organisatie rondom Wereldkankerdag een activiteit aanbiedt voor patiënten en naasten (informatiemarkt, verwenmoment, webinar, open dag etc). Wij nemen het graag op in het activiteitenoverzicht op www.wereldkankerdag.nl.

Desgewenst kunnen wij met u meedenken over een eventuele (verdere) invulling van Wereldkankerdag in uw organisatie. 

Wereldkankerdag in de media

Het kernteam van Wereldkankerdag draagt zorg voor persberichten met de jaarlijkse incidentiecijfers, algemene informatie over Wereldkankerdag en het overzicht van alle activiteiten in het land. Deze kunt u gebruiken als basis voor uw eigen communicatie. We hopen hiermee opnieuw veel aandacht te genereren. U kunt uw activiteiten zelf bij lokale en regionale media onder de aandacht brengen. Zo zorgen we er samen voor dat heel Nederland weet dat het Wereldkankerdag is!

Belangrijke data

31 december 2021:      Deadline aanmelding deelname   

7 januari 2022:              Deadline aanmelding evenementen

14 januari 2022:            www.wereldkankerdag.nl bijgewerkt met alle deelnemende partijen en activiteiten

Kernteam Wereldkankerdag

IKNL, KWF, Kanker.nl, Catharina ziekenhuis en IPSO