Wat vindt u van de Hulpgids digitalisering Zorgpad Stervensfase?

De hulpgids digitalisering Zorgpad Stervensfase is sinds december beschikbaar. Met behulp van deze gids kunnen zorgorganisaties en EPD / ECD bouwers het Zorgpad Stervensfase inbouwen in het digitaal patiënten / cliënten dossier. Hierdoor sluit het werken met het Zorgpad Stervensfase aan bij de ontwikkeling van digitale dossiervoering, maar is het ook mogelijk om gegevens te gebruiken voor evaluatie van de zorg. Zie hiervoor hoofdstuk 5 van de Hulpgids (over de informatiestandaard), en bijlage 2 waarin een aantal voorbeeld indicatoren zijn beschreven.

Graag horen we uw ervaringen met de hulpgids en het digitaliseren van het Zorgpad Stervensfase. Wat werkt? En wat werkt niet? Heeft u ervaring met het gebruik van de gegevens uit het Zorgpad voor evaluatie van de zorg in de stervensfase? Wat zou u uw collega’s willen meegeven? Uw reacties kunt u mailen naar zorgpadstervensfase@iknl.nl onder vermelding van Ervaring Hulpgids.

Alvast hartelijk dank!

Meer informatie

  • Lees ook het interview met verpleegkundig specialist Albi Popken. Zij is betrokken bij een pilot met het digitaal Zorgpad Stervensfase bij zorginstelling Icare. 
  • Download gratis de Hulpgids digitalisering Zorgpad Stervensfase in de IKNL-shop
  • Voor meer informatie over de hulpgids kunt u mailen naar zorgpadstervensfase@iknl.nl.
Gerelateerd nieuws

Cruciale behoefte aan meer ondersteuning voor naasten van kankerpatiënten in de laatste levensfase

Laurien, een witte vrouw met blond haar in een staartje, glimlacht de camera in. Linksonder staat de tekst 'Proefschrift over het welzijn van naasten van kankerpatiënten in laatste levensjaar'. In het recente proefschrift van dr. Laurien Ham, getiteld ‘What about us? Experiences of relatives during end-of-life cancer care and bereavement’, wordt aandacht besteed aan de vaak onderbelichte groep rondom kankerpatiënten: de naasten. Het onderzoek, uitgevoerd door Laurien Ham voor IKNL i.s.m. Tilburg University en gisteren (25 maart) gepresenteerd tijdens haar promotie, belicht de emotionele, sociale en existentiële uitdagingen waar naasten van patiënten met ongeneeslijke kanker mee geconfronteerd worden in het laatste levensjaar van hun dierbare. lees verder

Oproep: doe mee aan de korte peiling palliatieve zorg!

peiling palliatieve zorg 2024

Bent u verzorgende, verpleegkundige of arts of werkt u als professional in het sociaal domein? Dan nodigen wij u uit om mee te doen aan een korte tweejaarlijkse peiling om inzicht te krijgen in uw ervaringen, kennis en opvattingen over twee belangrijke thema’s binnen de palliatieve zorg: markering en proactieve zorgplanning. Daarmee bedoelen we het herkennen van patiënten in de palliatieve fase en het voeren van gesprekken met patiënten en naasten over hun waarden, wensen, behoeften en behandelgrenzen. 

 

lees verder