Oproep: meedenken over platform palliatieve zorg Palliaweb

Er wordt momenteel hard gewerkt aan een digitaal platform waar zorgverleners, hun ondersteuners en vrijwilligers in de palliatieve zorg betrouwbare en actuele informatie kunnen vinden en uitwisselen. De website, www.palliaweb.nl, wordt in opdracht van de coöperatie Palliatieve Zorg Nederland (PZNL) ontwikkeld en zal naar verwachting medio 2019 beschikbaar zijn.  

In verbinding 
Palliaweb wordt een platform dat - aansluitend bij de intenties van PZNL - mensen en organisaties door het uitwisselen van kennis en informatie met elkaar in verbinding brengt. Naast content van PZNL-leden wordt er relevante content van andere bij palliatieve zorg betrokken partijen gedeeld.  

Oproep deelname klankbordgroep 
Om ervoor te zorgen dat de site optimaal aansluit bij de wensen en eisen van de doelgroep, zoekt de projectgroep mensen die werken in de palliatieve zorg en die bereid zijn om tijdens het ontwikkeltraject mee te kijken, mee te denken en te adviseren.  
 
Werkwijze 
De bevraging van deze klankbordgroep zal voor het grootste deel online gebeuren: deelnemers krijgen open vragen toegestuurd over een specifiek onderdeel van de website (in een afgeschermde digitale omgeving). Deze korte raadplegingen staan in het voorjaar van 2019 gepland.  
 
Aanmelden 
Als het u interessant lijkt om te helpen bij de ontwikkeling van palliaweb.nl, dan kunt u zich aanmelden bij Birgitte Broersma, projectleider Palliaweb, IKNL. 

Gerelateerd nieuws

Meer aandacht en zorg nodig voor palliatieve zorgverleners

proefschrift-floor-dijxhoorn In het vandaag verdedigde proefschrift ‘Care about care for healthcare professionals providing palliative care’ besteedt dr. Floor Dijxhoorn aandacht aan de emotionele impact van het verlenen van palliatieve zorg. Haar onderzoek, uitgevoerd voor IKNL in samenwerking met het Expertisecentrum Palliatieve Zorg van het Leids Universitair Medisch Centrum, toont aan dat zorgverleners in de palliatieve zorg in Nederland uitdagingen en emotionele stress ervaren bij het verlenen van deze zorg. Ze adviseert een model te gebruiken waarmee organisaties een cruciale rol kunnen spelen bij het creëren van de noodzakelijke voorwaarden voor het omgaan met de emotionele impact van het verlenen van palliatieve zorg. lees verder

Nieuwe update tool 'Kerncijfers behoefte aan palliatieve zorg'

ouder echtpaar op bed De tool Kerncijfers behoefte aan palliatieve zorg is geüpdatet. Vanaf nu zijn de cijfers tot en met 2022 te bekijken en is een extra filter zorgkantoor toegevoegd. De cijfers zijn in te zetten als stuurinformatie voor het onderbouwen en evalueren van kwaliteitsverbeteringen in de palliatieve zorg in uw eigen regio.
 
lees verder