Informatief animatiefilmpje over palliatieve zorg gereed en vier in ontwikkeling

De afdeling palliatieve zorg van IKNL is vorig jaar gestart met het ontwikkelen van korte animatiefilmpjes over palliatieve zorg. De filmpjes zijn bedoeld om te gebruiken tijdens scholingen, trainingen en andere activiteiten met betrekking tot deskundigheidsbevordering en bewustwording. Het eerste filmpje, in samenwerking met ROC Midden Nederland gemaakt, is nu gereed. 

Het eerste filmpje Wat is palliatieve zorg? is gepubliceerd op YouTube. Dit jaar worden er nog vier animatiefilmpjes ontwikkeld. De thema’s van de filmpjes liggen nog niet vast. We leggen dit graag voor aan mensen die in de praktijk bij palliatieve zorg betrokken zijn of bij scholing op het gebied van palliatieve zorg. Heeft u suggesties voor passende onderwerpen? We horen het graag. Het invullen van de vragenlijst neemt ongeveer 5 minuten in beslag. De vragenlijst is beschikbaar tot 8 juni 2018.

Update: de enquête is inmiddels gesloten.

Gerelateerd nieuws

Meer aandacht en zorg nodig voor palliatieve zorgverleners

proefschrift-floor-dijxhoorn In het vandaag verdedigde proefschrift ‘Care about care for healthcare professionals providing palliative care’ besteedt dr. Floor Dijxhoorn aandacht aan de emotionele impact van het verlenen van palliatieve zorg. Haar onderzoek, uitgevoerd voor IKNL in samenwerking met het Expertisecentrum Palliatieve Zorg van het Leids Universitair Medisch Centrum, toont aan dat zorgverleners in de palliatieve zorg in Nederland uitdagingen en emotionele stress ervaren bij het verlenen van deze zorg. Ze adviseert een model te gebruiken waarmee organisaties een cruciale rol kunnen spelen bij het creëren van de noodzakelijke voorwaarden voor het omgaan met de emotionele impact van het verlenen van palliatieve zorg. lees verder

Nieuwe update tool 'Kerncijfers behoefte aan palliatieve zorg'

ouder echtpaar op bed De tool Kerncijfers behoefte aan palliatieve zorg is geüpdatet. Vanaf nu zijn de cijfers tot en met 2022 te bekijken en is een extra filter zorgkantoor toegevoegd. De cijfers zijn in te zetten als stuurinformatie voor het onderbouwen en evalueren van kwaliteitsverbeteringen in de palliatieve zorg in uw eigen regio.
 
lees verder