Steun voor onderzoek naar voeding en beweging bij prostaatkanker

Een aanzienlijk deel van de opbrengst van Ride for the Roses gaat dit jaar naar wetenschappelijk onderzoek naar het effect van voeding en beweging om bijwerkingen te beperken tijdens hormonale behandeling van prostaatkanker. Het onderzoek wordt uitgevoerd door Sandra Beijer en Maarten Overkamp (IKNL) in samenwerking met Maastricht UMC, Máxima MC en Jeroen Bosch Ziekenhuis. 

Het tweede onderzoek dat subsidie krijgt, betreft het activeren van het afweersysteem tegen borstkanker en wordt uitgevoerd door Rieneke van de Ven (VUmc-CCA). Ride for the Roses haalde dit jaar ruim 675.000 euro op. Het bedrag is geschonken aan KWF Kankerbestrijding die het uitkeert aan onderzoek naar de twee meest voorkomende vormen van kanker bij mannen en vrouwen.

De 20e editie van de Ride for the Roses vond zondag 3 september plaats en is verreden in de gemeente Lansingerland en omliggende gemeenten (toerroutes van 25 en 50 kilometer). De rijdende manifestatie liep via onder andere Nieuwerkerk, Gouda, Moordracht, Woerden, Bodegraven en Waddinxveen terug naar gastlocatie Royal Lemkes. Er deden circa 7.000 deelnemers mee om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor KWF Kankerbestrijding. In Horst aan de Maas deden 1.900 wandelaars mee aan het Side Event Walk for the Roses 25.830 euro bij elkaar voor KWF Kankerbestrijding.  

Ride for Roses is één van de oudste fondsenwervende evenementen in Nederland. De 21e editie wordt gehouden op 9 september 2018. Vanaf oktober is inschrijven weer mogelijk via www.ridefortheroses.nl