E-learningmodule ‘Geriatrische Oncologie: de verpleegkundige praktijk'

IKNL en stichting Geriatrische Oncologie Nederland (GeriOnNe) hebben een nieuwe e-learningmodule gelanceerd: ‘Geriatrische Oncologie: de verpleegkundige praktijk'. De module, de naam zegt het al, is speciaal ontwikkeld voor oncologieverpleegkundigen die hun kennis willen verbreden over de oncologische zorg voor ouderen met kanker. In een korte videofilm wordt het doel van de leermodule toegelicht. Inschrijven is vanaf nu mogelijk.

Door het doorlopen van drie casussen krijgen verpleegkundigen stapsgewijs inzicht in kenmerkende aandachtspunten bij de zorg voor ouderen met kanker. Uiteraard komen daarin ook de verschillen aan de orde van oudere patiënten in vergelijking met andere (groepen) patiënten.

Met de opgedane kennis kunnen verpleegkundigen de zorg nog beter afstemmen op de zorgbehoeften en wensen van oudere patiënten met kanker in de dagelijkse praktijk. In deze introductievideo (YouTbube) wordt een impressie gegeven van de inhoud van de e-learningmodule. Test uw kennis: e-casus mevrouw Van Gils.