Update Kanker.nl

Kanker.nl is een informatieplatform en social netwerk voor (ex-)patiënten en naasten. Het is een gezamenlijk initiatief van KWF Kankerbestrijding met IKNL, IKZ en de NFK (Nederlandse Federatie voor Kankerpatiëntenorganisaties) en haar aangesloten patiëntenverenigingen. Kanker.nl is najaar 2013 een paar maanden in de lucht, tijd voor een update.

Ruim 1.100 deelnemers hebben op Kanker.nl  een profiel ingevuld. Hoe meer profielen, hoe beter (ex-)patiënten en naasten anderen vinden in dezelfde situatie of juist in een hele andere situatie. Het uitgebreide matchingsysteem helpt daarbij. De afgelopen maanden is het platform verder uitgebreid met nieuwe functionaliteiten en nieuwe medische informatie.

Volg of start een blog 
Sinds kort is het mogelijk om een eigen blog te maken, blogs van anderen te lezen en erop te reageren. Een blog steunt anderen met ervaringen en tips. Het helpt mensen die hetzelfde doormaken om valkuilen te omzeilen. De volgers van een blog en andere lezers steunen met advies of een opbeurend berichtje. Ook specialisten of vrijwilligers helpen anderen door een blog aan te maken.

Persoonlijke bibliotheek
Bij zoeken in de bibliotheek op een trefwoord, wordt nu ook geattendeerd op gerelateerde artikelen. Zoek bijvoorbeeld op Lymfeoedeem, onderaan is een link naar onder meer informatie over het voorkomen van verminderde lymfe-afvoer. Per artikel is het mogelijk om aan geven hoe begrijpelijk, goed geschreven, compleet of objectief een artikel is. Daarnaast bestaat sinds kort de mogelijkheid om artikelen op te slaan in een eigen persoonlijke bibliotheek.

Discussies
De afgelopen tijd zijn er weer tal van interessante discussies geopend en discussiegroepen toegevoegd. De discussiegroepen over Darmkanker, Borstkanker en Longkanker zijn op dit moment het meest actief. De groepen Zaadbalkanker, Blaas- en Nierkanker en Sport, bewegen en fysiek herstel bij kanker zijn onlangs gestart.

Dagelijkse of wekelijkse update
In een profiel is het mogelijk bij Instellingen communicatievoorkeuren invullen. Zo is er een dagelijkse of wekelijkse update per mail van de discussies of blogs die gevolgd worden. Vertel het door en nodig ook anderen uit om deelnemer te worden. Samen weten we meer.

www.kanker.nl