IKNL helpt Diakonessenhuis samenwerking kankerzorg vastleggen

Wilt u het proces van samenwerking en dienstverlening tussen ziekenhuizen in uw regio vastleggen? IKNL kan in opdracht van ziekenhuizen dit proces begeleiden en heeft hiervoor een methode ontwikkeld. 

IKNL ondersteunt het Diakonessenhuis Utrecht bij het vastleggen van samenwerking met ziekenhuizen in de regio rond de kankerzorg. Bestaande mondelinge afspraken met bijvoorbeeld het UMC Utrecht worden schriftelijk vastgelegd. 

In de Soncos-normen (december 2012) staat dat ziekenhuizen samenwerking en het service level van dienstverlening binnen en tussen ziekenhuizen moeten vastleggen. Vanuit het IKNL-onderzoek naar de impact van de Soncos-normen in 2013 bij 57 ziekenhuizen blijkt dat veel ziekenhuizen niet aan deze norm voldoen. Samenwerking en onderlinge dienstverlening zijn veelal gebaseerd op mondelinge afspraken. Dit is ook in het Diakonessenhuis Utrecht het geval. 

IKNL kan het proces van vastleggen van samenwerking en dienstverlening in opdracht van ziekenhuizen begeleiden en heeft hiervoor een methode ontwikkeld. Neem contact op met IKNL en een adviseur geeft graag een mondelinge toelichting op onze aanpak en formats. Indien gewenst, maken wij een voorstel afgestemd op uw specifieke vraag en situatie.