Jan Maarten van der Zwan

bestuurssecretaris

Dr. Jan Maarten van der Zwan is sinds 2021 bestuurssecretaris. Als bestuurssecretaris zorgt Jan Maarten dat het bestuur de geldende governance volgt. Daarnaast adviseert en informeert hij het bestuur gevraagd en ongevraagd over dat wat er speelt binnen de organisatie. Het is dan ook belangrijk dat de bestuurssecretaris goed contact heeft met de organisatie in de breedte. Verder is hij er voor verantwoordelijk dat bestuurlijke besluiten op de juiste manier opvolging krijgen.

Voor zijn functie als bestuurssecretaris heeft hij zich verdiept in de definitie voor zeldzame kanker. Na zijn promotie op dit onderwerp heeft hij zich (inter)nationaal doorontwikkeld om uiteindelijk binnen IKNL als teammanager onderzoek de gelijknamige afdeling verder te brengen. Ten tijde van de COVID-19-crisis was Jan Maarten samen met Niels Minderman van begin juli 2020 tot maart 2021 waarnemend hoofd van de afdeling Research & Development. 

Als bestuurssecretaris ben je er om het bestuur te sturen.

Nevenfuncties 

  • Evaluator of the Networking Support Scheme EJP-RD

Publicaties

  • Zandee W.T., van der Zwan J.M., de Herder W.W., van Velthuysen M.F. Importance of Complete Pathology Reporting for Neuroendocrine Carcinoma: WHO Guidelines Are a Good Start but Not Enough. Neuroendocrinology. 2020;110(11-12):994-1000.
  • Gatta G., Capocaccia R., Botta L., Mallone S., De Angelis R., Ardanaz E.,  Comber H., Dimitrova N., Leinonen M.K., Siesling S., van der Zwan J.M., Van Eycken L., Visser O.,  Ċ½akelj M.P., Anderson L.A., Bella F., Kaire I., Otter R., Stiller C.A., Trama A. Burden and centralised treatment in Europe of rare tumours: results of RARECAREnet - a  population-based study. Lancet Oncol. 2017 Aug;18(8):1022-1039. 

Aan het woord 

Proefschrift

 

 

Aandachtsgebieden 

Raad van bestuur, zeldzame kanker, Nederlandse kankeragenda, (inter)nationale samenwerking

Contact

E-mail