Wad’n workshop melanoom, Terschelling

datum: 25 -27 september 2022

locatie: Westcord Hotel Schylge, Terschelling

De workshop staat bekend om zijn intensiviteit op het hoogste niveau waarbij praktijk gerichte workshops en casuïstiek zorgen voor een grote interactie en optimale toepasbaarheid in de dagelijkse praktijk. Gezien het succes van vorig jaar willen wij de cursus aan u als melanoom behandelaar wederom graag aanbieden.

In het kort wordt een beperkt aantal cursisten toegelaten wat een goede docent-student ratio geeft en wordt op een interactieve manier getracht een state-of-the-art weer te geven op het gebied van de behandeling van melanomen. Internist-oncologen, dermatologen, oncologisch-chirurgen (of fellows) zullen worden benaderd voor deelname. Gelet op de zeer snel opvolgende verbeteringen bij het melanoom is het essentieel dat ook specialisten (incl. differentianten en fellows) van diverse pluimage op de hoogte blijven van de huidige stand van zaken. De opzet van de Wad’n workshop is hiervoor ideaal gebleken.

Meer informatie kunt u vinden op de website Wad'n workshop: melanoom.

Meer weten over andere Tumoren Wad’n Workshops? Kijk dan op www.waddenworkshoponcologie.nl

Bij deze multidisciplinaire bijeenkomsten staat de behandeling van één type maligniteit centraal, waarbij gedurende twee dagen alle klinische aspecten van de ziekte belicht worden. De onderwerpen lopen van moleculaire diagnostiek, chirurgische benaderingen tot de complicaties van therapie uiteen. Van alle disciplines waren vooraanstaande specialisten vertegenwoordigd, welke inzicht gaven in de nieuwe ontwikkelingen in de behandeling. Aan de hand van casuïstiek komen de belangrijkste klinische dilemma’s aan bod, waarbij de verschillende specialisten vanuit hun eigen ervaring en expertise hun perspectief bespreken. Er is veel nadruk op praktische handvatten en uitwisseling van ervaring. Ik denk dat deze cursus bij uitstek geschikt is voor collega’s die zich verder willen verdiepen of specialiseren in deze ziekte.

De cursus onderscheidt zich van andere nascholingen door de casuïstiek, verdieping in één type maligniteit en het multidisciplinaire karakter. Terschelling is een erg prettige omgeving en er is in de cursus ook ruimte om collega’s te leren kennen en hen op een meer informele manier te spreken.”